HT Prva liga, 30. kolo, 10.04.2022, 20:00 h, Rujevica
Suci: Mario Zebec, Marjan Tomas, Kruno Šarić
Rijeka
Rijeka
Adam Gnezda Čerin 6'
1:2(1:0) Dinamo
Mahir Emreli 79'
Arijan Ademi 86'
Dinamo

Preokret Dinama u završnici susreta na Rujevici za povratak na prvo mjesto!

Jan Šneler • nedjelja, 10.04.2022.
Preokret Dinama u završnici susreta na Rujevici za povratak na prvo mjesto!
Foto: FaH

Dinamo je stigao do sva tri boda na teškom gostovanju na Rujevici. Modri su bili u minusu do 79. minute, ali golovima Emrelija i Ademija stigli su do velike pobjede 2:1.

Fenomenalnom završnicom na Rujevici okončana je utakmica Rijeke i Dinama, a sva tri boda kući nose Modri. Riječani su imali prednost, načelno i bolju igru, ali završnica je pripala Dinamu koji dolazi do izuzetno važne pobjede.

Susret nije mogao početi bolje za Rijeku. Tek se igrala šesta minuta, a domaći sastav došao je u vodstvo. Lijepo je u šesnaestercu Issah Abass proigrao Adama Gnezdu Čerina koji vara Stefana Ristovskog i precizno pogađa suprotni kut Dinamovog gola.

Dinamo je djelovao potpuno izgubljeno u prvih petnaestak minuta te nije praktički ništa konkretno napravio. Ipak, u 17. minuti gosti su došli do prve prave prilike. Pogriješila je riječka obrana nakon ubacivanja Ristovskog, ali udarac Brune Petkovića brani Nediljko Labrović.

HNK Rijeka - GNK Dinamo Zagreb Live Score

Rijeka je igrala dosta čvrsto, ali i pokretljivo te je Dinamo imao velikih problema u obrambenim zadacima. U napadu je pak zagrebačka momčad bila izuzetno troma i neinventivna te su Riječani manje više bez većih problema otklanjali opasnost.

Odličnu priliku imao je Amer Gojak u 30. minuti, ali iz dobre pozicije puca jako slabo pored gola. Poluvrijeme je završilo minimalnim vodstvom Rijeke koja je bila bolja u prvom dijelu. Dinamo je djelovao jako slabo i nemoćno te je zasigurno puno posla imao Željko Kopić na odmoru.

U nastavku nekoliko promjena, ali u igri se ne vidi neki napredak. Rijeka je imala vodstvo te nije nepotrebno srljala, dok je Dinamo još uvijek bio nedovoljno opasan. Dapače, u prvih dvadesetak minuta ponovno je Rijeka opasnija.

Prvo je u 59. minuti Abass pucao malo pored gola, da bi dvije minute kasnije odličnu šansu imao Josip Drmić, ali ispred Livakovića nije uspio dobro reagirati te je prebacio gol. Desetak minuta kasnije ponovno je Drmić bio u glavnoj ulozi, ali bio je pomalo sebičan i umjesto boljeg rješenja i dodavanja, odabrao je udarac koji nije pronašao put do mreže.

Brojni promašaji došli su na naplatu. Kopić se odlučio za potpuno napadačku formaciju, ubacio je ranije Marka Tolića i Mahira Emrelija, a u 77. minuti ušao je i Dario Špikić. Takva postavka se isplatila jer u 79. minuti Emreli nakon dodavanja Komnena Andrića lijepo puca s dvadesetak metara i pogađa sam kut Labrovićeva gola.

Dinamo je tako u zadnjih deset minuta ušao s neriješenim rezultatom i prilikom da potpunim preokretom dođe do pobjede. Sad su Modri potpuno zamijenili uloge s Rijekom i opasno pritisnuli. Pokušao je Tolić, ali je Labrović bio na mjestu, ali u 86. minuti nitko nije mogao spasiti Riječane.

Petar Bočkaj je sjajno ubacio, lopta je prošla kroz gužvu i došla do Arijana Ademija koji silovito tuče i pogađa iz velike blizine za 1:2. Nešto što se činilo nevjerojatnim prije dvadesetak minuta sada je postalo realnost i Dinamo je došao koračić do vrijedna tri boda.

Nije se pretjerano igralo nakon Ademijevog gola, bilo je dosta nervoze i kartona, a vidjeli smo i nepotrebnu scenu u sudačkoj nadoknadi. Zbog udaranja Emrelija, sudac Mario Zebec je nakon intervencije VAR-a dodijelio Antonu Krešiću direktan crveni karton.

HNK Rijeka - GNK Dinamo Zagreb Live Score

Na trenutke se činilo kako će Dinamo imati ogromnih problema ako upiše poraz na Rujevici, vrlo vjerojatno Osječani su već otvarali šampanjac jer bi, barem privremeno, preuzeli vrh tablice, ali Dinamo se izvukao. Odigrali su Modri odličnu završnicu, ali Kopića mora brinuti što je njegova momčad u prvom dijelu izgledala jako loše.

HT Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3668:22+4679
2Hajduk 3664:31+3372
3Osijek 3649:29+2069
4Rijeka 3671:51+2065
5Lokomotiva 3655:50+549
6Gorica 3643:50-745
7Slaven Belupo 3635:54-1936
8Šibenik 3646:75-2932
9Istra 1961 3642:67-2531
10Hrvatski dragovoljac 3631:75-4419

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!