HT Prva liga, 1. kolo, 17.07.2021, 18:55 h, Stadion u Kranjčevićevoj
Suci: Tihomir Pejin, Marjan Tomas, Kruno Šarić
Lokomotiva
Lokomotiva
Nikola Soldo 42'
2:2(1:1) Hajduk
Jan Mlakar 29', 55'
Hajduk

Lokomotiva i Hajduk podijelili bodove nakon sadržajne utakmice

Matej Kačan • subota, 17.07.2021.
Lokomotiva i Hajduk podijelili bodove nakon sadržajne utakmice
Foto: Pixsell

Nogometaši Hajduka nisu uspjeli upisati pobjedu na startu lige. Na Kranjčevićevoj je Lokomotiva hrabrom partijom izborila 2:2 i vrlo vrijedan bod...

Nakon što je kiks na početku HT Prve lige upisao Dinamo, i njegov najveći rival Hajduk nije uspio punim plijenom apsolvirati svoju prvu utakmicu. Bijeli u zlatnim dresovima su gostovali kod Lokomotive koja se pokazala vrlo dobrim suparnikom i s 2:2 je izborila bod.

Krenulo je oprezno s obje strane i uz posjed Hajduka, ali prvu prijetnju ima Lokomotiva. Probao je Enis Cokaj s lijeve strane u petoj minuti nakon što su Lokosi izigrali iz auta, ali se Lovre Kalinić dobro postavio. Gotovo odmah s druge strane Livaja dobro prolazi po lijevoj strani i šalje oštru loptu uz liniju gola.

Nju Mlakar hvata na drugoj stativi i iskosa šalje prema vratima, ali Miličević čisti s crte i spašava gol Lokosa. Stabilizirao se nakon toga domaći sastav pa Lokomotiva na terenu sljedećih desetak minuta stoji vrlo dobro i ne dopušta Hajduku opasan napad.

S druge strane je bilo nekih naznaka napada po osvojenoj lopti, ali ništa vrijedno spomena do 20. minute. Upravo tad je pokušao Hajduk zaprijetiti iz slobodnjaka, ali nitko nije stigao na ubačaj Čuića koji je išao dosta oštro i blizu vrata.

U 22. dosta nezgodna situacija, lopta se vraćala Santiniju i on je iz pada pokušava spasiti od kornera te je ostavio loptu "živom", a sam završio van terena. Natrčao je na loptu Sahiti ne bi li iskoristio poklon, a onda je došlo do sudarima koljenima gdje je krilni igrač Hajduka završio ležati. Ipak, nema penala ni težih posljedica ovog nenamjernog sudara.

A onda 29. minuta i gol Hajduka. Sjajno je Sahiti povukao i gurnuo za Lovrencsicsa koji je po podu vratio Sahitiju, a on sjajno u prostor proigrava Jana Mlakara koji je iz prve primirio loptu i s nekih osam metara plasirao u Santinijev bliži kut.

Zavladao je Hajduk nakon toga terenom, a najbolju situaciju za Hajduk je loša reakcija skoro pretvorila u šansu za Lokomotivu. Opet je Sahiti ukrao jednu loptu u kaznenom prostoru, ali je Livaja imao potez viška i rodila se kontra gdje je Aliyu radio dobar posao, a na kraju izgubio loptu i pokupio lakšu ozljedu.

U 42. je Lokomotiva izjednačila praktički iz ničega. Cokaj je ubacio iz slobodnjaka s lijeve strane, a Nikola Soldo je glavom prebacio iza leđa. Lopta je iznenadila i preletjela sve i ušla uz desnu stativu kraj nemoćnog Kalinića koji ovo definitivno nije očekivao, kao ni itko drugi na terenu.

Do kraja poluvremena je još jednom probao Kačavenda iz daljine, ali daleko preko gola te Hajduk iz prekida u prvoj minuti nadoknade. Livaja je htio prebaciti s prve stative, ali Santini hvata i to je označilo kraj prvog poluvremena u kojem je Hajduk dominirao i poveo, ali nije uspio "ubiti" utakmicu prije primljenog gola iz prekida.

Odmah početkom drugog dijela Lokomotiva je i preokrenula. Elez je krivo predao i Lokomotiva je visoko uzela loptu, a ona potom dolazi do Marka Dabre koji lažnjakom vara Vuškovića na lijevoj strani i lako gađa mrežu Kalinića s nekih 12 metara.

Kao i u prvom dijelu, Hajduk je pokušao odgovoriti odmah. Dobro su opet kombinirali Sahiti i Mlakar, a Slovenac nalazi Livaju koji iz zicera i situacije jedan na jedan gađa točno u Santinija, a Mlakar iz odbijanca daleko preko gola.

U 50. minuti je probao Sahiti nakon ubačaja Livaje, ali pokraj gola. No, u tim trenucima se vidjelo da Hajduk raste jer ništa drugo nije preostalo, morao je po golove i pobjedu. Pokušao je potom Cipetić, ali lako za Kalinića.

Okuražila se nakon toga i Lokomotiva i krenula s napadima i udarcima, a Hajdukova je obrana nakon dva kiksa djelovala sve nesigurnije. Probao je u 53. s ruba 16 metara Cokaj nakon proboja Lokosa po lijevoj strani, ali pokraj gola.

A onda je došlo izjednačenje. Napokon je na lijevoj strani u tranziciji loptu dobio Biuk, on vuče i gura Livaju lijevo, ovaj jako dobrim niskim ubačajem na drugu stativu, a tamo Mlakar na vrijeme uklizava i zabija svoj drugi pogodak.

Ušao je potom za Lokomotivu Josip Pivarić, a igra se rasplamsala jer je krenuo i Biuk dosta opuštenije pa imamo po opasniji izlazak na svakoj strani, ali i intervenciju Kalinića koji ispod grede čupa loptu Pivarića koja je trebala biti ubačaj.

Opet je vrlo aktivni Cokaj probao u 70. minuti s ruba 16 metara nakon dosta razvodnjene igre izmjenama i prekršajima. No, taj udarac je lakoćom ukrotio Kalinić i u posljednjih 20 minuta se ulazi s 2:2.

U posljednjem razdoblju susreta je Hajduk očekivano stisnuo suparnika na njegovu polovicu, Jens Gustafsson je ubacio i Marina Ljubičića i ide se po treći gol s dvije špice. Kružio je Hajduk i kružio, pokušavali su svi, pa čak i Vušković u 85. minuti.

Lokomotiva se okrenula trošenju vremena i to je činila dosta uspješno, a Hajduk nikako nije nekom kombinatorikom uspijevao probiti sad već trostruki blok unutar 30 metara. Najbolju šansu Bijeli imaju u drugoj minuti nadoknade kad je Jairo ubacio s lijeve strane, ali Ljubičić izbliza glavom na drugoj stativi gađa malo preko praznih vrata.

To je bilo i posljednje uzbuđenje na susretu, Lokosi su u jako zanimljivom susretu izborili bod dok Hajduk nikako ne može biti zadovoljan rezultatom i igrom u prvih sat vremena.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

HT Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3668:22+4679
2Hajduk 3664:31+3372
3Osijek 3649:29+2069
4Rijeka 3671:51+2065
5Lokomotiva 3655:50+549
6Gorica 3643:50-745
7Slaven Belupo 3635:54-1936
8Šibenik 3646:75-2932
9Istra 1961 3642:67-2531
10Hrvatski dragovoljac 3631:75-4419

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!