Hrvatski kup, Finale, 19.05.2021, 20:00 h, Stadion u Velikoj Gorici
Suci: Duje Strukan (Split), Bojan Zobenica (Velika Gorica), Ivan Mihalj (Velika Gorica)
Dinamo
Dinamo
Mislav Oršić 5', 74'
Arijan Ademi 9'
Lovro Majer 33'
Josip Šutalo 59' (ag)
Mario Gavranović 84'
6:3(3:0) Istra 1961
Taichi Hara 52', 53'
Šime Gržan 64' (11m)
Istra 1961

Dinamo preživio opuštanje i visokom pobjedom stigao do dvostruke krune!

Branimir Korać • srijeda, 19.05.2021.
Dinamo preživio opuštanje i visokom pobjedom stigao do dvostruke krune!
Foto: Pixsell

Nogometaši Dinama pobjednici su Kupa čime su potvrdili osvajanje dvostruke krune! Modri su u finalu Kupa u Velikoj Gorici svladali Istru 1961 s visokih 6:3...

Odličnu utakmicu odigrali su Dinamo i Istra 1961. Najefikasnija u povijesti Kupa, Modri su slavili sa 6:3 i potvrdili potpuno zasluženu duplu krunu.

Nije bilo onog ispitivanja snaga nego se odmah krenulo s golovima. Pulska momčad nije izdržala i u prvih deset minuta Dinamo je već vodio 2:0.

Vodeći pogodak stigao je u petoj minuti. Ademi je ubacio s desne strane, Oršić je došao iza leđa neopreznog Hujbera i iz blizine posve sam poslao loptu u mrežu.

Niti deseta minuta, a Dinamo već dolazi do drugog gola. Oršić je petom proigrao Petkovića koji ubacuje na peterac gdje uklizuje Ademi i zabija za 2:0,

Dinamo je bio bolji i to je potvrdio i s trećim golom. Raspoloženi Petković još jednom je asistirao, ovaj put za Majera koji rutinski zabija za velikih 3:0 na odmoru.

U drugom dijelu kaos. U 60 sekundi na startu poluvremena Istra je zabila dva gola! Oba puta centrirao je s lijeve strane Sergio Gonzalez, Hara je prvo zabio glavom, a zatim nogom oba puta iskoristivši neopreznost Dinamove obrane.

Dinamo je brzo odgovorio. Ivanušec je ušao s loptom u 16 metara i gađao suprotni kut, lopta pogađa vratnicu, odbija se na nogu Šutala koji je s gol linije zakucava u svoju mrežu.

U 63. minuti kazneni udarac za Istru. Zagorac je pogriješio, nije ispucao loptu na vrijeme, uzeo ju je Ivančić, a Zagorac ga pogađa po nozi. Penal je precizno izveo Gržan smanjivši na 4:3.

Istra se otvorila, a Dinamo je to kaznio. Sjajna kontra Dinama u 74. minuti, Mišić je idealnom loptom izbacio u napad Tolića koji pronalazi na drugoj strani Oršića, a on pogađa za 5:3. U 84. minuti ponovno Tolić asistira, na drugu vratnicu za Gavranovića koji ima laganu zadaću.

Završilo je 6:3, Dinamo je odradio posao i u sjajnoj utakmici potvrdio dvostruku krunu.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!