Zimski sportovi

Rijetko viđeno: Vito Nikolić kao na streljani, Hrvatska u 60 minuta sa samo četiri udarca na gol

Branimir Korać • petak, 07.02.2020.
Rijetko viđeno: Vito Nikolić kao na streljani, Hrvatska u 60 minuta sa samo četiri udarca na gol
Foto: Pixsell

Hrvatska reprezentacija u hokeju na ledu doživjela je još jedan ružan poraz u olimpijskih pretkvalifikacijama u Jesenicama gdje ju je svladala Slovenija sa 7:0...

Kada vam rezultat 7:0 još i ne zvuči tako katastrofalno kao pogled na statistiku, onda je jasno koliko je dvoboj bio neravnopravan. Slovenija je očekivano pregazila Hrvatsku i nanijela joj ružan poraz, a kako je to izgledalo na ledu, dovoljno je pogledati omjer udaraca na gol koji je bio u korist Slovenije s čak 67:4.

Nakon dvije odigrane trećine Slovenija je vodila s 5:0, a udarci na gol bili su ponižavajućih 47:1 za Slovence. Samo je raspoloženi Vito Nikolić s čak 60 obrana spriječio Sloveniju da ne upiše pobjedu s dvoznamenkastom razlikom.

Hrvatska, to jest Nikolić, odolijevao je do 17. minute kada Slovenija dolazi do prvog gola preko Roka Tičara i nakon prvih 20 minuta na semaforu je bilo samo 1:0.

U drugoj dionici Slovenija je preciznija i golovima Jana Urbasa, Roka Tičara, Anžea Kuralta i Mihe Zajca bježi na 5:0.

Zadnja dionica bila je formalnost i tu su još zabili Miha Verlič i Luka Kalan za konačnih 7:0.

Dva kola i gol razlika 0:16 uz onoliko udaraca na gol ukupno koliko protivnici upute u jednoj četvrtini. Hrvatska se ne može nositi s ovim društvom i preostao je samo dovršetak posla susretom protiv Litve koja je ipak malo bliže hrvatskoj (ne)kvaliteti.

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!