Hrvatski nogometni kup, Četvrtfinale, 05.12.2018, 19:30 h, Stadion u Maksimiru
Suci: Tihomir Pejin, Goran Pataki, Goran Perica
Dinamo
Dinamo
Mislav Oršić 23'
1:0(1:0) Slaven Belupo
Slaven Belupo

Dinamo slavio u četvrtfinalu Kupa, Slaven opasan tek u drugom dijelu

Jan Šneler • srijeda, 05.12.2018.
Dinamo slavio u četvrtfinalu Kupa, Slaven opasan tek u drugom dijelu
Foto: FaH

U četvrtfinalnom susretu Hrvatskog nogometnog kupa, koji su definitivno obilježile greške glavnog suca Tihomira Pejina, Dinamo je slavio protiv Slaven Belupa...

Posljednji četvrtfinalni dvoboj Hrvatskog nogometnog kupa odigran je na Maksimiru, a domaći Dinamo minimalno je slavio protiv Slaven Belupa. Iako rezultat govori o teškoj pobjedi Dinama, gledajući prvi dio i velike sudačke greške Tihomira Pejina, Modri su trebali slaviti s većom gol razlikom. Ipak, isto tako treba priznati kako su gosti bili daleko bolji i opasniji u drugih 45 minuta.

Već nakon šest minuta igre vidjeli smo pogodak, no na žalost Modrih pogodak nije priznat. Arijan Ademi lijepo je asistirao Mislavu Oršiću koji je utrčavao u prostor i lagano poentirao, no bio je malo prebrz te se nalazio u nedozvoljenoj poziciji. Dinamo je jako dobro igrao na samom početku te je u osmoj minuti Ademi glavom pucao malo iznad gola.

Nešto kasnije, u 20. minuti istaknuo se obranama gostujući vratar Ivan Filipović. Prvo je odlično obranio udarac glavom, da bi kasnije iz velike blizine spriječio pokušaj Oršića. Konačno, dvije minute kasnije, Dinamo je poveo. Lijepo je po strani prošao Petar Stojanović, ušao u sredinu i nisko ubacio. Oršić je malo zakasnio na loptu što je prevarilo Filipovića i lopta je pogodila stativu. Ipak, iz odbijanca, Oršić posprema loptu u praznu mrežu.

Potpuno zasluženo je vodila domaća momčad, ali u 29. minuti vidjeli smo i prvi ozbiljniji pokušaj Slaven Belupa. S ruba šesnaesterca tukao je Roei Gordana, ali je njegov pokušaj otišao malo pored gola. Ulazili smo u posljednjih desetak minuta prvog dijela i tu se nije iskazao sudac Tihomir Pejin. Prvo je u 36. minuti poništio ispravni pogodak Modrih sudeći guranje Marija Gavranovića u napadu, da bi nešto kasnije nevjerojatno previdio očigledno igranje rukom u šesnaestercu Davida Puclina.

Dinamo je mogao sve osigurati u prvom dijelu, no prilično neobjašnjive bile su odluke glavnog suca. Do kraja poluvremena igra se primirila te su Modri otišli na odmor s minimalnom prednosti.

Na početku drugog dijela, Farmaceuti su imali najbolju priliku na susretu. U 50. minuti Mateus Lima je tukao iskosa, lopta je otišla malo pored stative i da je išla u gol sumnjamo da bi Dominik Livaković to mogao zaustaviti. Devet minuta kasnije, prvu pravu priliku u drugom poluvremenu imao je i Dinamo. Oršić je lijepo prošao dvojicu čuvara, opalio s dvadesetak metara, ali Filipović je bio spreman i uspješno je skrenuo loptu u korner.

Kako se susret bližio kraju, gosti su igrali sve bolje i bili daleko opasniji nego u prvom dijelu. Dinamo se dobro i čvrsto branio, ali iz nekih polukontri i kontri nije bio dovoljno opasan. Često su ta posljednja dodavanja bila pogrešna i Modri nisu uspijevali doći do drugog pogotka. U 80. minuti, Kevin Theophile-Catherine poskliznuo se i umalo omogućio Limi da zabije za 1:1, no Livaković je ispravio grešku svog stopera.

Gosti su svim snagama krenuli prema naprijed, gostujući trener igrao je praktički s tri napadača, ali do izjednačenja nisu stigli. Dinamo je uspio iskontrolirati pokušaje Slaven Belupa i na kraju ipak mirno privesti susret kraju. Na samom kraju susreta, priliku da okonča susret imao je Dani Olmo, no loše je pucao iz stopostotne šanse i Filipović je uspio otkloniti opasnost. Slaven Belupo je svakako pružio dobar otpor u drugom dijelu i pokazao kako ova momčad ima potencijala.

Hrvatski nogometni kup, četvrtfinale:
Dinamo - Slaven Belupo 1:0

Hrvatski nogometni kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!