Tenis

FOTO: Šapovalov u tijesnom dvoboju izbacio Sugitu, lagan posao za šestog nositelja

Sportnet • ponedjeljak, 23.10.2017.
FOTO: Šapovalov u tijesnom dvoboju izbacio Sugitu, lagan posao za šestog nositelja

Prva četiri susreta prvog kola turnira u Baselu nisu ponudila iznenađenja, favoriti su uspješno odradili posao i izborili prolaz u drugo kolo...

Iz Basela: Zoran Horvat

U Baselu su danas odigrani prvi mečevi prvog kola. Nakon što je prvi igrač svijeta Rafael Nadal otkazao zbog ozljede, turnir su otvorili mlada nada kanadskog tenisa, 18-godišnji Denis Šapovalov i Japanac Yuichi Sugita. U prvom setu jedini break radi Japanac kod 1:1 i uspijeva sačuvati prednost do kraja seta. To nije obezhrabrilo mladog Kanađanina, koji u drugom setu brzo dolazi do vodstva od 3:0. Šapovalov postaje sve sigurniji sa svojim udarcima, ne dopušta povratak Sugiti i s još jednim breakom osvaja drugi set sa 6:2. Kod 1:1 u trećem setu Sugita ne iskorištava tri break lopte, od čega dvije vezane. Odmah slijedi kazna i break Šapovalova za 3:1. Agresivnom igrom i s puno izlazaka na mrežu, drži svoj servis za vodstvo od 4:1, ipak slijedi mali pad koncentracije kod mladog Kanađanina, Sugita poravnava na 4:4 i vraća meč u neizvjesnost. Set na kraju odlazi u tie break, gdje Japanac radi tri lagane greške te na meč loptu dvostruku pogrešku i tako Šapovalov nakon dva seta velike borbe odlazi u drugo kolo.

Šesti nositelj turnira Roberto Bautista Agut nije imao previše problema protiv kvalifikanta Mihaila Kukuškina. Nakon sedamnaest minuta bilo je 6:0 na semaforu. Kukuškin je uspio podići razinu igre u drugom setu, ali Španjolac bez većih problema odlazi u drugo kolo.

Korejac Chung također je bez većih problema svladao svog protivnika Paola Lorenzija iz Italije u dva glatka seta. Bilo je vidljivo da ovo nije Talijanova podloga, Lorenzi je spasio sedam break lopti, ali i četiri puta izgubio svoj servis.

ATP Basel, prvo kolo:
Roberto Bautista Agut (Španjolska, 6) - Mihail Kukuškin (Kazahstan, Q) 6:0, 6:3
Denis Šapovalov (Kanada) - Yuichi Sugita (Japan) 4:6, 6:2, 7:6(3)
Hyeon Chung (Južna Koreja) - Paolo Lorenzi (Italija) 6:3, 6:1
Robin Haase (Nizozemska) - Marco Chiudinelli (Švicarska, WC) 6:2, 7:6(3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!