Hrvatski kup, Četvrtfinale, 02.12.2015, 17:00 h, Stadion u Kranjčevićevoj, gledatelja: 1015
Suci: Damir Batinić, Dalibor Conjar, Hrvoje Barišić
Zagreb
Zagreb
Josip Juranović 18' (ag)
1:2 Hajduk
Jefferson de Jesus Santos 24'
Marko Bencun 32'
Hajduk

VIDEO: Hajduk ponovno nadvisio Zagreb za polufinale Hrvatskog kupa

Niko Rukavina • srijeda, 02.12.2015.
VIDEO: Hajduk ponovno nadvisio Zagreb za polufinale Hrvatskog kupa
Foto: FaH

Nakon prvenstvene pobjede protiv Zagreba u Kranjčevićevoj prošle subote, Hajduk je nadvisio Pjesnike na istom stadionu i u četvrtfinalu Hrvatskog kupa i u pozitivnom ozračju čekaju Vječiti derbi na Maksimiru.

Zagreb
Zagreb
Hajduk
1
Dominik Livaković
28
Lovro Medić
20
Denis Kolinger
14
Dino Bevab
16
Robert Mudražija
30
Gabrijel Boban
21
Valentino Stepčić
27
Bernardo Matić
99
Bruno Boban
(do 63')
18
Domagoj Muić
(do 46')
7
Marko Tešija
(do 63')
Pričuvni igrači
3
Damir Ćavar
46'
29
Edin Šehić
63'
9
Miroslav Konopek
63'
Trener
Dražen Madunović
32
(do 77')
4
(do 46')
Pričuvni igrači
Trener
Damir Burić

Hajduk je u razmaku od četiri dana i drugi put nadvisio Zagreb u Kranjčevićevoj te se pridružio Slaven Belupu u polufinalu Hrvatskog kupa. Kao i u prvenstvenoj utakmici u subotu, Zagreb je utakmicu završio s igračem manje.

Utakmica je od samog početka bila vrlo aktivna, no do 17. minute i vodstva Zagreba nije bilo velikih prigoda. U 17. domaćini su poveli nakon što je Bruno Boban s desne strane centrirao Gabrijelu Bobanu, no prije nego li je lopta došla do Zagrebovog napadača, u vlastitu je mrežu skreće Josip Juranović.

Samo nekoliko minuta kasnije Zagreb je ponovno opasno zaprijetio preko Valentina Stepčića iz slobodnog udarca, ali je siguran bio Dante Stipica koji je na vratima zamijenio Lovre Kalinića. No, Hajduk je uspio izjednačiti u 24. nakon što je Jefferson bio najviši u skoku i glavom pogodio za 1:1.

Ubrzo je na drugoj strani opasno zaprijetio Marko Tešija da bi Hajduk u 32. došao do preokreta, nakon što je Marko Bencun pogodio snažnim udarcem iskosa. Do kraja poluvremena Hajduk je sigurno čuvao prednost, a Zagreb nije uspio ugroziti Stipicu.

Nastavak utakmice nije bio ni približno sadržajan kao prvi dio. Na obje strane zabilježeno je tek nekoliko solidnih pokušaja sve do 74. minute kada je Hajduk bio jako blizu rješavanja pitanja putnika u polufinale, no spriječili su ih vratnica i Dominik Livaković nakon slobodnog udarca .

Četiri minute kasnije Bernardo Matić je napravio grubi faul nad Franom Tudorom i zaradio je isključujući žuti karton te je Zagreb, kao i u subotu, utakmicu završio s deset igrača.<

Zagreb je do kraja bacio sve karte u napad ali nije uspio doći do ozbiljnije šanse za izjednačenje te je upisao i drugi poraz od Hajduka na domaćem terenu u razmaku od samo četiri dana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!