SP 2014, Skupina A, 3. kolo, 23.06.2014, 22:00 h, Arena Pernambuco, Recife
Suci: Ravšan Irmatov (Uzbekistan), Abduksamidulo Rasulov (Uzbekistan), Bahadir Kočkarov (Kirgistan)
Hrvatska
Hrvatska
Ivan Perišić 87'
1:3(0:0) Meksiko
Rafael Marquez 72'
Andres Guardado 75'
Javier Hernandez 82'
Meksiko

Video: Težak poraz Hrvatske u Recifeu, Meksiko zasluženo ide u osminu finala

Branimir Korać • ponedjeljak, 23.06.2014.
Video: Težak poraz Hrvatske u Recifeu, Meksiko zasluženo ide u osminu finala
Foto: EPA

Hrvatska nogometna reprezentacija neće igrati u osmini finala Svjetskog prvenstva. Meksiko je bio bolji, pregazio je Hrvatsku u drugom poluvremenu i izborio prolaz...

Meksiko
Hrvatska
Meksiko
2
(do 58')
18
(do 69')
Pričuvni igrači
Trener
Niko Kovač
 
Guillermo Ochoa
2
Francisco Rodriguez
 
Rafael Marquez
 
Hector Herrera
 
Miguel Layun
 
Giovani Dos Santos
(do 62')
 
Hector Moreno
 
Andres Guardado
(do 84')
 
Oribe Peralta
(do 79')
22
Paul Aguilar
23
Jose Vazquez
Pričuvni igrači
14
Javier Hernandez
62'
21
Carlos Pena
79'
 
Marco Fabian
84'
Trener
Miguel Herrera

Hrvatska je u Recifeu bila sporija, bez energije dok su Meksikanci bili potpuno suprotni tome. Što je meč više odmicao, to su Meksikanci igrali bolje, igra Hrvatske potpuno se raspala i momčad Nike Kovača ostala je bez prolaza. Meksiko je održao lekciju kako se nogomet može igrati brzo i jednostavno.

Niko Kovač iznenadio je početnom postavom, promijenio je formaciju i u prvih 11 vratio Šimu Vrsaljka dok je Sammir preselio na klupu. S druge strane Miguel Herrera je započeo s već provjerenom postavom.

Prvo poluvrijeme donijelo je tvrdu utakmicu u kojoj je Meksiko bio vrlo opasan iz kontranapada, a Hrvatska je vrlo teško probijala organiziranu meksičku obranu.

Kovač je Ivana Rakitića ipak ostavio povučenije dok je Pranjić bio ispred njega upravo zbog svoje brzine kako bi se stizao vraćati i pomagati kada Meksikanci krenu u kontranapad.

Prvih 15 minuta nije donijelo posebna uzbuđenja, a onda je uslijedio bljesak Meksikanaca. Herrera je dugo vukao loptu, nitko mu nije izišao u blok i onda je sjajno opalio s 20 metara i pogodio gredu. Upravo ono što su Meksikanci radili protiv Brazila, prodali su i Hrvatskoj i umalo je kaznili.

Već tri minute kasnije nova velika prijetnja, Peralta se našao sam pred Pletikosom, no nije pogodio loptu već je uklizujući krivom nogom poslao je u gol aut.

Sredinom prvog dijela napokon je Hrvatska došla u priliku za postizanje gola, Mandžukić je glavom spustio loptu Perišiću koji sa 18 metara puca neprecizno.

Do kraja prvog dijela Meksikanci su uspjeli kreirati mini pritisak nakon kojeg je Hrvatska razvila kontru, Perišića je s leđa pobrao Rafa Marquez, zaradio žuti karton, a Srna iz slobodnog udarca pucao preko gola.

Nakon sat vremena igre Niko Kovač odlučio je promijeniti formaciju. Povukao je iz igre Vrsaljka i ubacio Matea Kovačića i vratio ne na onu formaciju s Pranjićem na lijevom beku koja se najčešće spominjala prije Prvenstva.

Meksikanci su osjetili nervozu u hrvatskim redovima i krenuli su po pogodak. Prvo je u 64. minuti Irmatov mogao dosuditi kazneni udarac za Meksiko nakon Srninog igranja rukom u 16 metara čime je spriječio put lopte prema golu, zatim je Ćorluka praktički iz gola iščupao neugodan centaršut Layuna da bi Aguilar iskosa došao pred Pletikosu, pucao s par metara, a Pletikosa nogom obranio siguran pogodak.

Kako je na travnjaku izgledalo, Hrvatska je u tim trenucima bila zrela za primanje pogotka. Igra se potpuno raspala i u tri minute Hrvatska je pala. U 72. minuti Marquez je nakon kornera glavom zakucao za 2:0, a onda je tri minute kasnije iz brzog kontranapada sjajni Guardado na asistenciju Peralte podignuo na 2:0.

U 78. minuti veliku priliku za smanjenje rezultata imao je Ante Rebić i bila je to ujedno prva prava velika prilika za Hrvatsku u cijelom susretu. Rebić je prošao kroz obranu, pucao iskosa, ali Moreno je spasio siguran pogodak.

Meksikanci se nisu zadovoljili sa samo 2:0 i Pletikosa je morao još jednom po loptu u mrežu. U 82. minuti Guardado nabacuje, Marquez prebacuje loptu na drugu vratnicu za Hernandeza koji ima lagan posao i postiže treći pogodak.

U završnici susreta Hrvatska je uspjela smanjiti na 3:1, dobru kombinaciju s Rakitićem golom je zaključio Perišić, a u posljednjim trenucima crveni karton zaradio je Rebić nakon igranja đonom prema Peni.


m3-1c by footyroomcom

SP 2014, Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Kamerun1:4Brazil
Hrvatska1:3Meksiko
1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.06.2014. u 15:06
    Ja sam zaboravio vise nego si ti ikada naucio, tako da bih te zamolio da se ne koristis glupim stereotipima o "procitanim knjigama" i sl. Naravno, navikao sam na primitivni balkanski obicaj da se na razlicito misljenje reagira uvredama i demagogijom tipa "glup si, nemas pojma, procitaj nesto" itd... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.06.2014. u 14:55
    Mogu zajedno o jednom trosku kuci sa BiH reprezentacijom ... Toliko o ocekivanjima .. To je Limit nasih reprezentacija ..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.06.2014. u 14:45
    jedino dobro u hrv nogometu je reprezentacija, odnosno igrači! a to ponajviše možemo zahvalit drugima jer mladi odlaze van ili se tamo rode. ostalo (savez, liga, treneri) nam je na razini države..improvizacija! zato je ovo uspjeh, barem smo se pojavili na svjetskoj smotri!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.06.2014. u 13:25
    šteta, mora se priznat Meksiko je bolji bio
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.06.2014. u 13:20
    Ja sam stvarno vjerovao Kovaču neko vrijeme ali sada nakon treće utakmice da nije skužio da Modrić nemože u sredini bez def veznog tipa Vukojević,Brozović,Badelj da Raketa najbolje što daje je iza dvije šđice ,da Olić nemože biti starter umjesto njega Rebić,itd i još gro taktičkih grešaka sramota... [više na forumu]
    Obrisan korisnik