Hrvatski nogometni kup, Četvrtfinale - uzvrati, 04.12.2013, 16:00 h, Stadion ŠRC Zaprešić, gledatelja: 200
Suci: Strukan Duje (Split), Pepur Mario (Split), Radić Hrvoje (Split)
Inter-Zaprešić
Inter-Zaprešić
0:0 Slaven Belupo
Slaven Belupo

Remi u Zaprešiću donio Slaven Belupu polufinale

Ivana Strahija • srijeda, 04.12.2013.
Remi u Zaprešiću donio Slaven Belupu polufinale
Foto: Kristijan Komarica

U uzvratnoj utakmici četvrtfinala Kupa u Zaprešiću, mreže se nisu tresle, pa je s pobjedom iz prve utakmice od 2:1 polufinalist postao Slaven Belupo.

Inter-Zaprešić
Inter-Zaprešić
Slaven Belupo
1
Božidar Radošević
8
Zoran Milutinović
10
Ivan Blažević
(do 81')
13
Ivan Čeliković
15
Ivan Grabovac
(do 86')
17
Josip Filipović
22
Šime Maruna
(do 78')
24
Alen Maras
25
Marko Ćosić
26
Stephan Vujcic
30
Ilija Nestorovski
Pričuvni igrači
20
Duje Medak Kovačević
78'
28
Mario Šimić
81'
7
Toni Rendić
86'
Trener
Damir Mužek
14
(do 69')
21
(do 90')
30
(do 83')
Pričuvni igrači
Trener
Mladen Frančić

Slaven Belupo je, nakon Istre 1961, postao drugi polufinalist Hrvatskog nogometnog kupa. U prvoj je utakmici na domaćem travnjaku u Koprivnici Slaven Belupo pobijedio s 2:1, a kako je u Zaprešiću bilo 0:0, koprivnički je prvoligaš prošao u daljnji tijek natjecanja.

U utakmici u kojoj je samo gostujuća strana imala šanse, veliku je ulogu odigrao travnjak, koji je po pričanju prvoligaša bio izuzetno težak. Domaća se momčad manje-više povukla u obranu i čekala priliku: "Iako smo očekivali da će nas Inter pokušati iznenaditi, to se nije dogodilo. Zaprešićani su s deset igrača bili iza lopte, nisu napadali, nego su čekali našu grešku i priliku iz prekida. Mi smo pak odigrali vrlo koncentrirano u obrani te im tu šansu nismo dali", rekao je za Sportnet po susretu trener Farmaceuta Mladen Frančić.

Prilike, koje se mogu nabrojiti na prste jedne ruke, predvodio je Filip Ozobić, 22-godišnjak u redovima Slaven Belupa, s po jednom šansom u svakom dijelu, a prilike za promijeniti rezultat imali su i njegovi suigrači Nikola Rak te Petar Brlek. To se međutim nije dogodilo, no i 0:0 je Farmaceutima bila dovoljna.

Jedina mrlja koja ostaje nakon utakmice jest crveni karton kojeg je Slavenov mladi reprezentativac Dario Čanađija dobio u samoj završnici. Frančić je i to prokomentirao: "Bilo je to više saplitanje protivničkog igrača nego oštri prekršaj s leđa, mislim da je sučeva odluka prestroga i da je eventualno žuti karton dostajao. No, sudac je to tako vidio i to je to, nema se što reći."

Farmaceuti nakon teških 90 minuta neće imati mnogo vremena za odmor jer već u subotu idu na megdan u Park mladeži k Splitu.

Hrvatski nogometni kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!