Hrvatski nogometni kup, Četvrtfinale - prve utakmice, 27.11.2013, 17:00 h, Gradski stadion u Koprivnici, gledatelja: 600
Suci: Krečak Ivo (Šibenik), Radić Hrvoje (Split), Kraljević Damir (Zadar)
Slaven Belupo
Slaven Belupo
Ljuban Crepulja 24'
Mateas Delić 38'
2:1 Inter-Zaprešić
Ilija Nestorovski 81'
Inter-Zaprešić

Slaven Belupo pobijedio, Edson "poklonio" pogodak nade Interu

Iz Koprivnice:Ivan Pavić • srijeda, 27.11.2013.
Slaven Belupo pobijedio, Edson "poklonio" pogodak nade Interu
Foto: Duje Bonačić

U prvoj utakmici četvrtfinala Kupa na Gradskom stadionu u Koprivnici, pred 300 gledatelja, Slaven Belupo pobijedio je drugoligaša Intera iz Zaprešića rezultatom 2:1. Farmaceuti su bili puno bolji u prvom poluvremenu u kojem su došli i do vodstva 2:0. Ipak, Inter je deset minuta prije kraja stigao do vrijednog pogotka u gostima, koji im ostavlja izglede u uzvratnoj utakmici...

Inter-Zaprešić
Slaven Belupo
Inter-Zaprešić
11
(do 71')
17
(do 84')
22
(do 46')
Pričuvni igrači
Trener
Mladen Frančić
1
Božidar Radošević
3
Marko Šimić
(do 46')
5
Davor Rogač
8
Zoran Milutinović
(do 79')
10
Ivan Blažević
20
Duje Medak Kovačević
22
Šime Maruna
24
Alen Maras
25
Marko Ćosić
26
Stephan Vujcic
30
Ilija Nestorovski
Pričuvni igrači
 
Ivan Čeliković
46'
 
Mario Šimić
79'
 
Trener
Damir Mužek

Prvu priliku na utakmici imao je Slaven Belupo. Pokušao je glavom Edson, ali lopta je otišla preko grede. U 13. minuti prva prilika i na drugoj strani. S 20-ak metara pokušao je Blažević, ali Pelin, koji je i ovaj put dobio priliku ispred Rodića, bio je koncentriran.

Druga dobra prilika Slaven Belupa dogodila se u 18. minuti. Crepulja je poslao dubinsku loptu za Delića koji loše puca i lopta odlazi pored gola.

Šest minuta kasnije Crepulja je odlučio sve sam riješiti. Sjajnom solo akcijom izbacio je riješio se svojih čuvara, i s vrha šesnaesterca pogodio u gornji desni kut gostujućih vrata za 1:0.

U 29. minuti još jedna solidna akcija domaćih, duo Crepulja-Delić opet kombinira, Delić pronalazi Glavicu na lijevoj strani koji ipak ne puca dovoljno snažno da bi ugrozio Blaževića. Do kraja poluvremena Slaven Belupo uspio je udvostručiti prednost.

U 39. minuti Filipović je s desne strane iz udarca iz kuta ubacio loptu u šesnaesterac gostiju gdje najviše skače Edson, koji nije najtočnije pucao, ali loptu dolazi do Delića koji postiže pogodak za 2:0.

Za kraj poluvremena još je jednom Filipović iskušao Blaževićeve reflekse. Filipović je pucao iz slobodnog udarca s 20-ak metara, a vratar gostiju ipak uspijeva odbiti loptu izvan svojih vrata.

U drugom poluvremenu Inter je krenuo bolje, imao je i blagi pritisak, ali nije to uspio konkretizirati značajnijom prilikom. Prva ozbiljnija prilika u drugom poluvremenu dogodila se pred vratima gostiju iz Zaprešića.

U 62. minuti Delić je ubacio u šesnaesterac, a loptu iz prve zahvaća Glavica, ali ipak nedovoljno precizno. I s druge strane je zaprijetio Inter. Loptu za Nestorovskog je pokušao dostići Pelin izlaskom s vrata, ali napadač Intera prvi je stigao do lopte. Puno sreće imali su domaćini jer Nestorovski ipak nije bio dovoljno precizan te je mreža ostala netaknuta.

Delić je u 70. minuti još jednom neprecizno pucao s desne strane, a gosti su uspjeli smanjiti rezultat u 81. minuti.

Edson je loše reagirao i dodao loptu do Cvrka koji proigrava za Nestorovskog. Makedoncu prvi udarac brani Pelin, ali lopta se opet odbija do Nestorovskog koji ovaj put smanjuje na 2:1.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, a ovaj rezultat ostavlja obje ekipe u igri za prolazak uoči druge utakmice.

Hrvatski nogometni kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.11.2013. u 21:31
    KUP JE NAŠ!!! 1992
    Obrisan korisnik