Europska liga, skupina B, 2. kolo, 03.10.2013, 21:05 h, Nacionalni stadion Vasil Levski, Sofija
Suci: Stephan Studer (Švicarska), Jean-Yves Wicht (Švicarska), Sandro Pozzi (Švicarska)
Ludogorec Razgrad
Ludogorec Razgrad
Juninho Quixada 12'
Virgil Misidjan 34'
Svetoslav Djakov 61'
3:0(2:0) Dinamo
Dinamo

Video: Skupo plaćene pogreške u Sofiji, novi udarac za Dinamove ambicije

Branimir Korać • četvrtak, 03.10.2013.
Video: Skupo plaćene pogreške u Sofiji, novi udarac za Dinamove ambicije
Foto: EPA

Dinamo je i u drugom susretu skupine Europske lige ubilježio poraz. Čornomorec je bio bolji u Maksimiru, a Ludogorec u Sofiji. Bit će dosta vremena za analizu poraza u Sofiji, posebno katastrofalnih pogrešaka kod sva tri gola...

Ludogorec Razgrad
Ludogorec Razgrad
Dinamo
21
Vladislav Stojanov
5
Alexandre Barthe
20
Guilherme Choco
27
Cosmin Moti
80
Junior Caicara
7
Mihail Aleksandrov
8
Fabio Espinho
11
Juninho Quixada
(do 71')
18
Svetoslav Djakov
84
Marcelinho
(do 63')
93
Virgil Misidjan
(do 88')
Pričuvni igrači
23
Hristo Zlatinski
63'
9
Roman Bezjak
71'
17
Dani Abalo
88'
Trener
Stojčo Stoev
10
(do 67')
31
(do 39')
Pričuvni igrači
Trener
Branko Ivanković

I u drugom susretu u skupini Europske lige Dinamo je izgledao loše. Ovaj put se na bezidejnost nadovezala i serija pogrešaka u fazi obrane i Ludogorec je objeručke uzeo sve poklone. Bugari su jednostavno trenutno bolja momčad, igra okomotije, jednostavnije, brže i modernije. Bez obzira na to, teško je pronaći prave riječi za smiješne pogotke koje su Modri primili.

U početnoj fazi utakmice Ludogorec je izgledao povezanije, odlučnije i igrao je s manje dodira nego Dinamo. Dinamovi igrači se nisu dovoljno brzo rješavali lopte i domaćin je u tom razdoblju izgledao bolje.

Ne samo da je dojam bio loš u početnim minutama, vrlo brzo je primljen i pogodak. Nakon kornera domaćina uslijedila je serija pogrešaka i gol kakav se ne smije primiti. Krenulo je s lošim ispucavanjem Sarea nakon kornera, zatim ispadanja Brozovića, Šimunić nije spriječio ubačaj Marcelinha glavom, a Šimunović je ostavio strijelca Juninha Quixadu samog. Ispadanje u nekoliko faza Ludogorec je kaznio golom s dva metra potpuno usamljenog igrača.

Ono što je Dinamu nedostajalo, Ludogorec je jako dobro radio. Nije mu trebalo previše da dođe do gola, svega dva-tri dobra dodavanja i Dinamova obrana je bila na mukama. S druge strane Dinamo je dolazio do 30-35 metara i nije bilo ideje za dalje. I prva situacija u kojoj su Modri upotrijebili nekoliko brzih dodavanja dovela je u priliku Soudanija koji je dobro pucao s ruba kaznenog protora, ali je Stojanov krajnjim naporom izvukao loptu iz desnog kuta.

Na terenu je iz minute u minutu bilo vidljivo da Dinamu itekako nedostaje brzine, pa i sigurnosti, a u 34. minuti je primio još jedan iznimno glup gol.

Ovaj put je krivac Oliver Zelenika koji je išao u dribling u svom kaznenom prostoru, uz dosta muke izbjegao da ne izgubi loptu, a onda je panično izbio samo do Misidjana, ovaj na 30 metara prima loptu, dolazi na rub kaznenog prostora i gađa sam gornji kut za 2:0.

Branko Ivanković je odmah na teren poslao Duju Čopa, izvadio iz igre vrlo nesigurnog Bakaryja Sarea i u završnici prvog dijela Dinamo je počeo igrati brže i odlučnije. Odmah su uslijedile i prilike, a najveća je bila ona Soudanija u 45. minuti kada mu je lijepo dodao Čop, a Alžirac je solidnim udarcem stavio na muke Stojanova. Ipak, bugarski vratar je pokazao vrlo dobre reflekse.

Pokušao je još prije odlaska na odmor i glavom Šimunić, međutim preslabo za Stojanova. Prvo poluvrijeme bilo je za zaborav u svakom pogledu. Dinamo je držao neku ravnotežu na travnjaku, međutim svaki napad Ludogoreca je bio potencijalno itekako opasan dok su na drugoj strani napadi Dinama bili spori i u velikom broju slučajeva potpuno bezidejni s previše pogrešaka u dodavanjima.

Kada se tome dodaju i cijeli serijal početničkih pogrešaka kod golova, sve je jasno.

Naznake boljih vijesti u drugom dijelu dala je velika prilika Soudanija. Sammir je smirio loptu i odlično pronašao Soudanija koji je pobjegao obrani domaćina, došao sam pred Stojanova, ali ovaj brani njegov pokušaj.

Međutim i ti pomaci nabolje nakon sat vremena igre su pali u zaborav. I treći gol u stilu junaka češkog animiranog filma A je to. Ovaj put je Soudani uzeo loptu i u svom kaznenom prostoru bez ikakve potrebe i bez pritiska napucao je u leđa Šimunovića od kojeg se lopta odbija u čisti zicer kapetanu Djakovu, a ovaj rutinski zabija za 3:0.

Kao pristojan i zahvalan gost Dinamo je u Sofiju donio pune ruke darova, počastio je domaćina s tri gola i povećao kolekciju onih „dinamovskih golova“ u europskim natjecanjima.

Do kraja susreta Ludogorec je stao na loptu, odmah nakon gola je promašio još jednu stopostotnu priliku pa je nakon toga smirio igri i prepustio loptu Dinamu. Modri su kombinirali, pokušavali, ali sve je to bilo na silu i bez prave opasnosti.

U 80. minuti je Soudani napokon prevario Stojanova, no njegov pogodak je poništen jer je asistentu Čopu lopta pobjegla u gol aut, nakon toga je još Halilović izborio slobodni udarac na 17 metara, ali i pucao slabo, lopta je otišla preko gola.

Ludogorec je zasluženo slavio, iskoristio je Dinamove poklone i nanio novi udarac Dinamovim europskim ambicijama.

Europska liga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Ludogorec Razgrad3:0Dinamo
Čornomorec Odesa0:2PSV Eindhoven
1Ludogorec Razgrad 611:2+916
2Čornomorec Odesa 66:6010
3PSV Eindhoven 64:5-17
4Dinamo 63:11-81

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.10.2013. u 20:40
    Sare .. Zelenika .. Pivarić .. Šimunović = promašio planet, promašio sport, uber-prevara i trećeligaški stoper.
    Obrisan korisnik
  • lambik04.10.2013. u 13:13
    Sramota!
    lambik
  • Obrisan korisnik04.10.2013. u 10:59
    i kad su imali ozbiljnog trenera, Vahu, i onda su dozivljavali sokove i primali pacerske golove. Istina, dobili su Villareal, ali i Villareal ih je razbio u uzvratu, cim se malo uozbiljio.I kad su igrali Modric i Mandzukic, opet su primali pacerske golove, raspad sistema u obrani. Cak je onda i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.10.2013. u 09:32
    Privatna prčija ide dalje!
    Obrisan korisnik
  • mala truba04.10.2013. u 09:32
    ovaj Dinamo jos prate samo mazohisti !
    mala truba