Liga prvaka, kvalifikacije, 2. pretkolo, 23.07.2013, 20:45 h, Stadion u Maksimiru
Suci: Lasha Silagava, Zaza Menteshashvili, Giorgi Kruashvili i George Vadachkoria (svi Gruzija)
Dinamo
Dinamo
Andrej Kramarić 78' (11m)
1:0(0:0) Fola
Fola

Uz puno muke Dinamo došao do minimalne pobjede i plasmana u treće pretkolo

S Maksimira:Ante Dubravac • utorak, 23.07.2013.
Uz puno muke Dinamo došao do minimalne pobjede i plasmana u treće pretkolo
Foto: Kristijan Komarica

Teže od očekivanog nogometaši Dinama i u uzvratu su savladali najstariji luksemburški klub Fola Esch te su se plasirali u treće pretkolo Lige prvaka. Strijelac jedinog pogotka bio je Andrej Kramarić.

Fola
Dinamo
Fola
28
(do 71')
Pričuvni igrači
Trener
Krunoslav Jurčić
1
Thomas Hym
3
Losseni Keita
7
Ben Payal
(do 86')
10
Jakob Dallevedove
15
Samir Hadji
20
Ahmed Rani
23
Tom Laterza
24
Mehdi Kirch
25
Walder Alves Souto Amado
27
Stefano Bensi
(do 73')
28
Julien Guerenne
Pričuvni igrači
9
Julien Hornuss
73'
16
Alessandro Alunni
86'
 
Trener
Jeff Strasser

Već nakon ždrijeba koji je Dinamu u kvalifikacijama za Ligu prvaka dodijelio Fola Esch bilo je jasno da su Modri apsolutni favoriti što su igrači trenera Krunoslava Jurčića i potvrdili u prvom susretu u kojem su slavili s visokih 5:0. Stoga je uzvrat u Zagrebu bio samo stvar formalnosti i odrađivanje posla do kraja.

Nakon svađe između Jurčića i Pabla Migliorea, Argentinac je suspendiran te je svoje prve minute upisao vratar Oliver Zelenika koji je prošle sezone branio u drugoj ligi u Rudešu.

Od prve minute Dinamo je preuzeo terensku inicijativu, a mogao je povesti već u četvrtoj minuti kada je Halilović osvojio jednu loptu na sredini terena međutim nije na vrijeme vidio Kramarića koji je bio potpuno sam. S druge strane gosti su imali dobru priliku preko Hadjija čiji je udarac otišao pokraj desne vratnice.

Slično kao i u prvoj utakmici domaćini nisu pronalazili put do vrata gostiju iz Luksemburga pa se većina igre odvijala u beskonačnim dodavanjima oko sredine terena. U 37. minuti Bensi je odlično prošao nekoliko igrača i kada je došao sam pred Zeleniku poslao je loptu visoko preko gola.

Dinamo je pokušavao zaprijetiti preko Kramarića koji je stalno bio potpuno usamljen između gostujućih stopera te nije mogao doći do lopte pa se na odmor otišlo bez pogodaka uz zvižduke s tribina.

I nastavak susreta ponudio je identičnu igru u kojoj je Dinamo bio potpuno bez ideje, motiva i ideje kako doći do vodstva. Pokušao je Jurčić s izmjenama pa je umjesto Husejinovića i Antolića uveo Pamića i Ademija. U 69.minuti je Pamić ostao potpuno sam na nekoliko metara od gola, ali je njegov udarac glavom prošao pokraj vratnice već savladanog Hyma.

U 78. minuti Dinamo je napokon došao do vodstva. Keita je srušio Fernandesa pa je sudac Silagava pokazao na bijelu točku. Najstrožu kaznu sigurno je realizirao Andrej Kramarić.

Dobru priliku za povećanje vodstva imao je Rukavina u 81. minuti, ali nije bio precizan pa je susret završio s minimalnom pobjedom Dinama od 1:0.

U trećem pretkolu Dinamo se sastaje sa Sheriffom koji je u uzvratu s 5:0 bio bolji od Sutjeske.

Liga prvaka, kvalifikacije

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.07.2013. u 12:40
    Koliko želim da Dinamo uđe u ligu prvaka...toliko želim da netko ili nešto otjera Jurčića jednom zauvijek. Bez povratka, jednosmjerna karta.
    Obrisan korisnik
  • Mithrandir24.07.2013. u 12:19
    Ovo jučer je bilo jako loše, razočaravajuče. Glavni krivac je svakako trener Jurčić i njegovo rotiranje i kombiniranje sa sastavom, umjesto da uigrava najjači sastav jer to je ono što treba, a vremena nema. No neću o utakmici. Osvrnut ću se na nešto što tvrdim od početka sezone, a to je da dinamo... [više na forumu]
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik24.07.2013. u 11:51
    ako nakon prve tekme protiv fole nisam vidio pravu sliku,onda ni nakon uzvratne tekme nemam kaj za vidit! nadam se da dinamo misli igrat ozbiljnije i bolje, jer nakon prvih 5 tekmi ove sezone, kaj su igrali protiv amatera i juniora nisu baš na nekoj super razini, presing na loptu kaj kruno želi baš... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.07.2013. u 09:18
    ne kuzim zasto ta silna negativnost, iako prolaz nije ni u jednom terenutku dolazio u pitanje...pa i mnogo veci klubovi odmaraju u uzvratu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.07.2013. u 08:31
    Dinamo je pitanje prolaza riješio u prvoj utakmici i Jurčić je dobio prilku da odmara igrače i isprobava sustave igre. Da su ušli 100% u utakmicu i dobili 6:0, a netko od prvotimaca se ozlijedio onda bi većina vas pisala u stilu: koji kreteni, trebali su tankirati.
    Obrisan korisnik