Hrvatski nogometni kup, Četvrtfinale, 12.12.2012, 17:00 h, Split, Gradski stadion u Poljudu, gledatelja: 3.000
Suci: Ivo Krečak (Šibenik), Perica (Šibenik), Radošević (Gospić)
Hajduk
Hajduk
Antonio Milić 14'
Franko Andrijašević 76'
2:0(1:0) Zelina
Zelina

Junačka partija Zeline u Poljudu, Hajduk teško do polufinala kupa

S Poljuda:Bernard Jurišić • srijeda, 12.12.2012.
Junačka partija Zeline u Poljudu, Hajduk teško do polufinala kupa
Foto: Bruno Karadža

Hajduk se plasirao u polufinale kupa, ali pobjeda od 2:0 ne otkriva koliko du dobru, junačku partiju na Poljudu pružili drugoligaši iz Svetog Ivana Zeline. Milić i Andrijašević začinili su dobru Hajdukovu jesen, a dugo će današnju utakmicu pamtiti "desetka" Zeline Vedran Mesec...

Zelina
Hajduk
Zelina
17
(do 61')
24
(do 65')
9
(do 80')
Pričuvni igrači
Trener
Mišo Krstičević
1
Domagoj Kranjčec
4
Jurica Kotarski
18
Matija Kristić
15
Karlo Šimek
3
Dario Melnjak
19
Jurica Grgec
23
Mario Brlečić
14
Alen Gluhak
(do 67')
7
Ivan Kiš
(do 79')
10
Vedran Mesec
11
Josip Fuček
Pričuvni igrači
9
Josip Krezo
67'
17
Marko Trojak
79'
 
Trener
Dražen Biškup

Hajduk je često svoje protivnike na Poljudu pritiskao u prvih desetak minuta, no Zelinu nije uspio. Drugoligaška momčad vrlo je disciplinirano i pokretno djelovala na otvaranju utakmice i nije dozvolila Hajdukovcima ni da se približe njihovom kaznenom prostoru.

Štoviše, već u šestoj minuti Mesec je prije došao do jedne lopte od Blaževića i prebacio ga, a lopta je odsjela na vanjskom rubu grede.

Maločina 150. utakmica

Kapetan Hajduka Mario Maloča uoči današnje utakmice dobio je dres s brojem 150, kao nagradu za njegov 150. nastup u bijelom dresu. 23-godišnji stoper jedan je od najboljih igrača Bilih ove sezone, a hoće li i povećati broj znat će se tijekom zimske pauze. Maloča, kao i još neki igrači Hajduka, ima nekoliko ozbiljnih inozemnih ponuda.

Hajduk je prvi put zaprijetio gostima u 13. minuti preko Vukovića, a u nastavku akcije i poveo. Antonio Milić fino je prsima smirio loptu i ljevicom je s desetak metara kroz gužvu poslao u mrežu.

Hajduk je nakon toga preuzeo igru i kontrolirao travnjak, a dvaput je Anton Maglica neuspješno izlazio oči u oči s vratarom Kranjčecom. No, još bliže pogotku bili su gosti, koji su u 41. minuti promašili nemoguće. Brlečić je glavom ubacio loptu prema usamljenom Mesecu ispred kojeg je na pet metara udaljenosti bila samo prazna splitska mreža, no umjesto nje zelinska "desetka" već drugi put u prvih 45 minuta pogađa gredu.

I drugo poluvrijeme prigodom otvara Zelina, no Fučekov udarac s desetak metara u posljednji su tren blokirali Splićani. Fuček je u 53. minuti olakšao Hajdukovcima posao udarivši laktom Jozinovića u jednom naguravanju bez lopte i zaradio direkan crveni karton.

No, nije ni to obeshrabrilo goste. Najprije je Kiš ozbiljno zaposlio Blaževića, a potom u 63. minuti Mesec propušta još jednu sjajnu prigodu za goste. Ovog puta je sve napravio dobro, glavom pucao u naletu s desetak metara, ali Hajdukov vratar odlično je reagirao i zaustavio loptu na gol-liniji.

Kad nisu uspjeli gosti, uspio je Hajduk ipak lišti se nervozne završnice. Franko Andrijašević je nakon kontre dobio loptu na 18 metara, imao vremena i naciljati i pogodio donji lijevi kut za 2:0.

Hajduk je tako ipak uspio osigurati nastavak natjecanja u kupu i proljetni okršaj u polufinalu. Veliku čestitku za današnjih 90 minuta zaslužuju nogometaši Zeline, koji su odigrali junačku partiju iako nisu nagrađeni konačnim rezultatom.

A iako danas nisu briljirali, Hajdukovci upravo završenu jesen, koju će provesti na drugom mjestu i u polufinalu kupa, s obzirom na okolnosti mogu svakako proglasiti uspješnom.

Hrvatski nogometni kup

četvrtfinale

GOŠK Dubrovnik0:1Lokomotiva
Zadar1:0Slaven Belupo
Cibalia1:1Osijek
Zelina1:1Hajduk
Lokomotiva0:0GOŠK Dubrovnik
Osijek1:3Cibalia
Slaven Belupo3:1Zadar
Hajduk2:0Zelina

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.12.2012. u 11:39
    Pa upravo zato što nisu! Labelo zbog toga nam je liga kOTOR VAROŠ Nebih pričao o podcijenjivanju Zeline ali samo pogledaj našu 1 h.n.l na šta to liči nego na veliku Mamićevu prčiju..Mislim nemogu se više vadit na rat u Hrvatskoj,koji je završio davno ali kriminalci sitnog zuba su još tu u nogometu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.12.2012. u 00:08
    Dobro, meni nije jasno zašto se toliko omalovažava Zelinu - odnosno čemu toliko isčuđavanje, pa kakva je to strašna razlika između trećeplasirane ekipe 2.hnl-a i donjeg doma prvog Hnl-a (uostalom izbacili su Zagreba u prošlom kolu), ekipa na razini Lučkog i Šibenika koji su prošle godine igrali... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.12.2012. u 23:49
    Nije mi jasno kako može ovaj Maglica igrat ispred malog Kiša. Dečko je za Maglicu svemirski brod. U deset minuta je pokazao više nego ovaj u osamdeset !
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.12.2012. u 21:27
    Koji trash Hajduk Zelina ...strašno kakva seljačka liga i kup,,na nekim stadionima vučijaci laju uz rub igrališta jer su u svom dvorištu ..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.12.2012. u 21:02
    Zelina je odigrala jako lijepu utakmicu, mozda i najbolja gostujuca igra na poljudu ove sezone, njihova igra malo podsjeca na varteks kad je znao raditi probleme hajduku u splitu...
    Obrisan korisnik