Nogomet

Babić: "Dinamo ima i glavu i rep"

Borna Rupnik • petak, 27.08.2010.
Babić: "Dinamo ima i glavu i rep"
Foto: Kristijan Komarica

Za mađarski Györ u Zagrebu je u četvrtak navečer nastupio i naš Valentin Babić. Smatra da je Dinamova pobjeda zaslužena, a rekao je nekoliko riječi i o svom startu na Sammira...

Valentin Babić odigrao je svih 90 maksimirskih minuta, no nije mogao spriječiti i drugi poraz Györa u posljednjem pretkolu Europske lige. Bivši igrač Osijeka ipak nema što prigovoriti prolasku našeg predstavnika.

Sammir

Na samom kraju utakmice Babić je zaradio žuti karton poslije oštrog i nepotrebnog starta na dvostrukom strijelcu Sammiru. "Bio sam isprovociran ozljedom našeg Đorđevića, njemu je noga bila oderana do kosti. Start je bio prljav, istina, nakupilo mi se dosta toga. Ipak, drago mi je da nisam ozlijedio Sammira", kaže.

"Vidjeli smo jednu dobru utakmicu s nekim lijepim potezima. Mi smo zakuhali rasplet na početku postigavši pogodak, a potom je prestrogo dosuđen prvi jedanaesterac - to nas je spustilo na zemlju. No, Dinamo zasluženo prolazi", rekao je.

"Dinamo je momčad koja ima i glavu i rep. Znali su smiriti loptu i igru kada je to najviše trebalo. Mi se sada okrećemo mađarskom prvenstvu, život ide dalje", nastavio je Valentin Babić.

U procjenu opravdanost drugoj jedanaesterca za Dinamo - oba je realizirao Sammir - nije se želio upuštati: "Ne mogu tvrditi da je bilo kontakta, no nisam bio dovoljno blizu. Moji suigrači kažu da je sudac prvo odmahnuo rukom, a tek onda pokazao na bijelu točku".

Babić je naglasio da Györ nije došao u Zagreb samo odraditi formalnosti, već da je želio iznenaditi i proći dalje: "Vjerovali smo u uspjeh, kako da ne. Sportaši smo. Isto tako nam ni na putu u Montpellier nisu bili davali previše šansi, ali istina je da danas svatko zna igrati nogomet".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.08.2010. u 13:30
    Svaka čast Istoku i Zapadu na podršci!!
    Obrisan korisnik
  • simba_m27.08.2010. u 12:42
    Rijetko kada će netko priznati da je neki penal stvarno bio. Oba dosuđena penala bila su čista ko suza.
    simba_m
  • Obrisan korisnik27.08.2010. u 10:15
    Bravo svima koji su bili jučer na tekmi, odlična atmosfera.
    Obrisan korisnik
  • ivos27.08.2010. u 09:41
    Ono je bilo za izravni crveni karton, kretenu jedan
    ivos