Nogomet

"Mogu igrati sve, ništa mi nije strano"

Borna Rupnik • petak, 27.08.2010.
"Mogu igrati sve, ništa mi nije strano"
Foto: Davor Sajko

Mladi Šime Vrsaljko svojom je predstavom na neuobičajenoj poziciji, lijevom boku, postao jedno od prvih imena Dinamovog dvoboja protiv Györa...

Izlazak Leonarda Mesarića u 33. minuti utakmice i ulazak Etta preselili su Šimu Vrsaljka na lijevu strane Dinamove obrane. Naš se mladi reprezentativac nije dao zbuniti.

"Ma mogu igrati sve, ništa mi nije strano", prokomentirao je s osmijehom na licu poslije susreta koji je Dinamo dobio rezultatom 2:1 i s ukupnih 4:1 ponovno prošao u jednu od skupina Europske lige.

Etto: "Nismo si mogli priuštiti da kod kuće izgubimo, morali smo pokazati kvalitetu. Nije me bilo strah na 0:1, znali smo da ćemo nešto zabiti pa primljeni pogodak i nije bio toliko strašan. Dobro radimo i dobro igramo".

Ipak, nije želio gurati sebe u prvi plan: "Cijela je momčad odigrala vrhunski i tako smo pobijedili u ovoj utakmici. Ostvarili smo jedan od velikih zacrtanih ciljeva iako smo imali nekoliko teških utakmica prije ove, poput gostovanja u Koprivnici kod Slaven Belupa".

Čuo je Vrsaljko i skandiranje svog imena s maksimirskih tribina: "Nadam se da ćemo i dalje imati tako dobru atmosferu na stadionu, to nas potiče da dajemo 120% svojih mogućnosti. No, više smo prije utakmice razmišljali o vlastitoj igri, a manje o svim zbivanjima vezanima uz publiku".

U jednom je trenutku Vrsaljko pritrčao treneru Vahidu Halilhodžiću po savjet: "Nisam bio dobro čuo trenera pa sam se približio da mi kaže što želi. Objasnio mi je da smo jedan prekid morali izvesti direktno, a mi smo bili odigrali neku akciju".

Dinamu će društvo u Europskoj ligi praviti i najveći rival, splitski Hajduk, a Vrsaljko se slaže da je to dobitak, kao što su prepoznali i zagrebački gledatelji koji su pozitivan rezultat iz Rumunjske pozdravili pljeskom: "Hajdukov plasman je veliki plus za naš narod".

"Nadam se ujedno da će Dinamo i prezimiti u Europi, za to se pripremamo. No, prvo čekamo Cibaliju, to će biti teška utakmica. Ali mi smo Dinamo i tako se trebamo ponašati", zaključio je Šime Vrsaljko.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • aristotel28.08.2010. u 14:25
    dinamo nema neke velike potrebe za kupovanjem stranaca, kad ima nepresušno vrelo mladih igrača (za koje ne treba plaćati oštetu, koji su kvalitetniji od stranaca koje si dinamo može priuštiti i koji igraju srcem a ne samo zbog tekućeg računa).. jer teško da možeš nabasat na kvalitetnog igrača za 1... [više na forumu]
    aristotel
  • Obrisan korisnik27.08.2010. u 18:40
    mali ima 18 godina i već je strašan i boljih od puno starijih igrača
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.08.2010. u 15:59
    Jucer je Vrsaljko maestralno odigrao,daleko najbolji igrac na terenu,prolazio je po boku poput brzog vlaka...sjajan,nadam se da Maminjo nece zurit s njegovom prodajom iako je vec ovog ljeta ponuda bila 4 mil eura... Nadam se da ce doc jos 2-3 prava pojacanja,ne prinove.Dinamu puno srece u EL!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.08.2010. u 13:28
    prvo slažem se sa slavinskim,a drugo bilo je i kritika na račun Vrsaljka (POSVE NEPOTREBNIH I GLUPIH KRITIKA KOJE DEČKO NIJE ZASLUŽIO JER SE ODLIČNO PREDSTAVIO U DINAMOVOM DRESU)... Podrška Vrsaljku i Dodu,te puno sreće Sivom i Badelju da što prije proigraju!
    Obrisan korisnik
  • simba_m27.08.2010. u 12:45
    Kako jadno znaju zvučat izjave "legija stranaca" i slične. Dinamovi glavni igrači su domaći dečki, a stranci koji igraju tu sasvim sigurno imaju mjesta. Mali Šime svijet će uskoro čuti za tvoje ime!
    simba_m