Ostali sportovi

Contador "dao košaricu" Astani

Maja Giljanović • srijeda, 28.07.2010.
Contador "dao košaricu" Astani
Foto: EPA

Trostruki pobjednik Tour de Francea Alberto Contador odbio je produljenje ugovora s Astanom, čelnici kazahstanske momčadi Španjolcu su ponudili plaću tešku između četiri i pet milijuna eura godišnje, ali Contador je spreman za nove izazove.

Alberto Contador više nije član Astane, trostruki pobjednik Tour de Francea u posljednje četiri godine navodno nije imao razumijevanja za požurivanje kojem su ga podvrgnuli čelnici kazahstanske momčadi. Ugovor Astane i Contadora trajao je do konca godine, ali su ultimativno zahtijevali odgovor zaključno s jučerašnjim danom i Španjolac nije bio voljan prihvatiti ga.

Navodno, jer iz Astane poručuju drugačije: "Pripremili smo novi ugovor" (vrijedan između četiri i pet milijuna eura godišnje, op.a.) "na inicijativu samog Alberta, želio je odagnati neizvjesnost oko nastavka karijere i u miru uživati u međusezoni. Da se nas pitalo, priče oko produljenja ugovora bi pričekale oportunije vrijeme, nije trenutak da se razgovara o nastavku ili prekidu suradnje nepuna tri dana nakon završetka Tour de Francea, ali Alberto je bio odlučan. Poštujemo njegov izbor i želimo mu svako dobro i u budućnosti".

A budućnost Contadora 99 % je Saxo Bank, danska momčad Bjarnea Riisa u kojoj je trenutno prvo ime najveći Španjolčev rival Andy Schleck, šuška se, bogatija za financijsku injekciju američke softverske kompanije Sunguard, poslala je ponudu koja uključuje i transfer španjolskih vozača Benjamina Novala, Daniela Navarra, Jesusa Hernandeza i Davida De La Fuentea. Braća Andy i Frank Schleck, pak, odlaze i u rodnom Luksemburgu stvaraju vlastitu momčad.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!