Košarka

Radulović: "Uz Cibonu me vežu lijepe stvari"

Ivor Krapac • ponedjeljak, 05.07.2010.
Radulović: "Uz Cibonu me vežu lijepe stvari"
Foto: FaH

Zdravko Radulović od ponedjeljka je i službeno novi trener Cibone. Nasljednik Velimira Perasovića vratio se u klub kojeg pamti iz igračkih dana, a iako je svjestan svih poteškoća u kojima se Cibona trenutno nalazi, o prihvaćanju ovog izazova nije previše dvojio...

U konkurenciji su bili i Tomislav Mijatović, Slobodan Subotić i Veljko Mršić, štoviše, Zdravko Radulović bio je pomalo u drugom planu, barem u javnosti, no na koncu je izbor pao upravo na njega. Radulović će povesti Cibonu u sezonu punu neizvjesnosti, dogovorio je dvogodišnju suradnju, a tešku plovidbu najavio je s dosta optimizma - koliko je to s obzirom na stanje u klubu uopće moguće.

Vlatko Previšić opovrgnuo je da je itko za to zadužen obećao Tomici Mijatoviću da će postati trener: "Nikad nisam Mijatoviću usmeno, pismeno ili telefonom rekao jednu jedinu riječ nakon razgovora s njim kao kandidatom za trenera. Koliko znam, nisu mu ništa rekli ni direktor Knego ni sportski direktor Nakić, koji su također bili u povjerenstvu za razgovore s kandidatima".

Vezane vijesti

"Tko i kako mu je to prenio, ne znam, iznenadilo me kada sam vidio u novinama da je on predložen. S Mijatovićem se razgovaralo kao i s ostalim kandidatima, ali nikakve odluke o njemu nije bilo".

"Ovaj klub osjećam kao svoj, na neki način sam se vratio kući. Sretan sam i ponosan, osjećam odgovornost prema ovom poslu", rekao je Radulović o ponudi koju nije želio odbiti: "Apsolutno sam svjestan u kakvoj je situaciji klub, a kad su me kontaktirali, poštovao sam činjenicu da me uz Cibonu vežu lijepe stvari i odazvao se razgovor, a dobro znam sve hodnike u dvorani pa sam uspio proći neprimijećeno".

Ubuduće to, naravno, neće biti slučaj, Radulovića će se itekako pratiti, a na kakvu će momčad moći računati zasad još ne može reći baš nitko. Iako novi trener, jasno, ima svoje želje.

"Već smo počeli razgovarati o momčadi, prvi cilj bi bio da zadržimo igrače od prošle sezone koji još nisu otišli, prioritet je da to uspijemo na bilo koji način", najavio je, dodajući da neće odustati od oslanjanja na mlade: "Recesija je donijela takav pristup u Ciboni, tako moramo nastaviti, želim ići putem kojim je krenuo Peras iako, jasno, ne znam hoću li imati momčad iste kvalitete".

"Nije mi drago da je situacija ovako teška, ali bez obzira na to, ja sam optimist. Uz pomoć direktora, sportskog direktora i vodstva kluba napravit ću koliko je moguće, probat ćemo na srce, emocije, veliki entuzijazam, time ćemo tražiti najbolje rješenje za Cibonu. Mislim da u ovom gradu još uvijek ima puno ljudi kojima je stalo do kluba", zaključio je čovjek kojega čeka jako težak posao.

Novi trener Cibosa će u slaganju momčadi surađivati sa sportskim direktorom Mihovilom Nakićem, kojem je istekao ugovor - no, najavio je da ne planira otići iz kluba: "Da sam htio, već bih to napravio".

"Situacija je teška. Imamo dugovanja zbog kojih svi igrači praktički imaju slobodne ruke, no iz kontakta s većinom njih vidjeli smo da bi većina voljela ostati", istaknuo je Nik ono što nije velika tajna.

"Trudit ćemo se zadržati kostur ekipe koja je i dalje ovdje, a iznijela je dobar dio rezultata protekle sezone. Pored toga, želimo popuniti pozicije koje su ostale upražnjene odlaskom Gordona i Marka Tomasa, nadamo se da ćemo u tome uspjeti".

Optimizam novog trenera je pozitivna stvar, a koliko je utemeljen, mogli bismo vidjeti vrlo brzo. Osim Velimira Perasovića, već su otišli i Marko Tomas i Jamont Gordon, dok je Cibonin predsjednik Vlatko Previšić potvrdio da je raskid ugovora zatražio i Bojan Bogdanović, dok informaciju o istom potezu Leona Radoševića, dodao je, vodstvo kluba nema.

Što se Bogdanovićevog slučaja tiče, predsjednik kluba uvjeren je da će novi hrvatski reprezentativac ipak ostati: "Razgovarali smo u Mostaru, njegov otac bio je vrlo susretljiv prema Ciboni. Potvrdio mi je da Bojan želi raskinuti ugovor, a nakon toga bismo mogli razgovarati i o novom, s drugačijim financijskim uvjetima".

Kako tvrdi Cibonin predsjednik, nema razloga za veliku brigu u ovom slučaju, barem ne za sljedeću sezonu: "Njegov otac mi je rekao da su skloni da još iduće sezone igra u Ciboni, na nama je da napravimo sve u našoj moći da tako i bude".

"Sve u našoj moći" bi u prijevodu bila isplata duga prema Bogdanoviću koja se još nije dogodila, a s obzirom na brojne druge dugove koje Cibona ima, pitanje je kada će i kako to doći na red. Kolika je krizna situacija u klubu još uvijek precizno ne znamo - Previšić o tome nije želio javno dok se ne dogodi sjednica Upravnog odbora kluba.

Vrijeme teče, neće ga biti previše...

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.07.2010. u 08:24
    može se i bez Perasovića i Tomasa i Gordona, al se ne može bez novaca i sa lopovima
    Obrisan korisnik
  • Bogomdani05.07.2010. u 19:16
    Svaka čast Raduloviću, ali bez Perasovića, Tomasa i Gordona očekujem duboki pad Cibone. Možda je ovo tek početak velike krize.
    Bogomdani
  • Obrisan korisnik05.07.2010. u 15:26
    Zao mi je prije svega da je takav brand poput Cibone na koljenima...treba napravit sve kako bi se ekipa odrzala na okupu kad se vec Tomasa,Gordona i Perasa nije moglo zadrzat,a ovo se dugo kuhalo...politika...sukob Bandic-Jelusic...nestrucno vodenje i lopovluk i cemu se onda nadat...Sad bar imaju... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.07.2010. u 14:03
    malo je žalosno da veliki klub dopusti sebi onakav igrokaz kakav je bio imenovanje Mijatovića, a i Tomice mi je žao u toj prljavoj igri. od ostalih, Radulović mi se čini najbolji izbor, ako ništa dokazao je kao sukomentator da košarku ima u malom prstu.
    Obrisan korisnik