Vodeni sportovi

Bez finala za četverac i dvojac bez

Maja Giljanović • subota, 29.05.2010.
Bez finala za četverac i dvojac bez

Uspjeh četverca na pariće, koji je u petak na Bledu izravno, osvajanjem prvog mjesta u kvalifikacijama, izborio nastup u finalu prve regate ovogodišnjeg Svjetskog veslačkog kupa, u polufinalnim utrkama nisu ponovili četverac bez i ženski dvojac bez kormilara.

Četvercu na pariće u sastavu David Šain, Damir Martin i braća Martin i Valent Sinković koji su na Bledskom jezeru osvojili prvo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini i izborili izravan plasman u finale prve ovogodišnje veslačke regate Svjetskog kupa u finalu se nisu pridružili četverac bez kormilara i ženski dvojac bez kormilara.

Četverac bez kormilara u sastavu Ante Janjić, Nikša Skelin, Vitomir Čavrlj i Alen Banovac u svojoj je polufinalnoj skupini plasman u finale prokockao u finišu utrke. Polovicom utrke Janjić, član Iktusa iz Osijeka i splitski trojac iz Gusara, držali su drugo mjesto, ali nisu izdržali pritisak Talijana i Kanađana koji su uz Češku izborili finale.

Hrvatska je posada na koncu četvrta (6:23,36) ispred Španjolske i Kine, ali od posljednjih u finalu Kanađana na trećem mjestu sporija 54 stotinke.

Osvajačice brončane medalje na Europskom prvenstvu u Bjelorusiji prošle godine članice Iktusa Sonja Kešerac i Maja Anić u svojoj su polufinalnoj skupini zauzele uvjerljivo posljednje mjesto (8:31,26) iza Kanade (8:03,02), prve i druge posade Velike Britanije i dvije kineske posade.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!