Nogomet

Estudiantes proklinje 88. minutu

Maja Giljanović • petak, 21.05.2010.
Estudiantes proklinje 88. minutu
Foto: Sandro Donda

Branitelji naslova pobjednika Cope Libertadores 365 dana poslije su ispali u četvrtfinalu. Argentinci su protiv Internacionala platili skupu cijenu gola primljenog na svom travnjaku, nakon 0:1 u prvoj utakmici u uzvratu su vodili 2:0 sve do gola Giuliana u 88. minuti i ispali.

Polufinale Cope Libertadores izborila su dva brazilska, jedan čileanski i jedan meksički klub, a branitelji naslova Estudiantes od titule su se pozdravili u četvrtfinalu.

Estudiantes je prvu utakmicu protiv Internacionala u Porto Alegreu izgubio 0:1 golom Soronda u 88. minuti, a u uzvratu u La Plati Argentinci su preko Leandra Gonzaleza u 19. i Enza Pereza u 21. minuti preokrenuli i izgledali na pravom kursu ka prolazu u polufinale.

Veron je majstorski dirigirao igrom Estudiantesa, ali bivši golman Boca Juniorsa Abbondanzieri je spasio Internacional i ispred Clementea i Maura Bosellija i Verona. Promašaji su se Argentincima obili o glavu u fatalnoj 88. minuti, Giuliano je ušutkao 30,000 navijača, izbacio Estudiantes iz natjecanja, a Internacionalu izborio brazilsko polufinale protiv Sao Paula.

Sao Paulo se glatko obračunao s Cruzeirom, u prvoj utakmici u gostima slavili su golovima Dagoberta i Hernanesa, a obojica su zabila i u uzvratu, ovog je puta gol u prvom poluvremenu djelo Hernanesa i Dagoberta u drugom.

Drugi polufinalni par čine Universidad de Chile i Guadalajara. Čileanci su protiv Flamenga na svom terenu izgubili u uzvratu 1:2 golovima Vagnera Lovea i Adriana, ali u prvoj utakmici u Rio de Janeiru oni su slavili 3:2 (Victorino, Olarra, Fernandez). Izgubila je u uzvratu i Guadalajara u Asuncionu od Libertada (0:2), ali u prvoj utakmici u Guadalajari Meksikanci su golovima Brava (2) i Vazqueza pobijedili 3:0.

Copa Libertadores, četvrtfinale:
Universidad de Chile - Flamengo 1:2 (prva utakmica 3:2), Sao Paulo - Cruzeiro 2:0 (2:0), Estudiantes - Internacional 2:1 (0:1), Libertad - Guadalajara 2:0 (0:3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!