Vodeni sportovi

Iz Londona na revanš u Split

Sportnet • ponedjeljak, 03.05.2010.
Iz Londona na revanš u Split

U ponedjeljak je u Splitu u hotelu Le Meridien Lav održana tiskovna koferencija na kojoj je najavljen program 9. Međunarodne veslačke regate osmeraca koja se u ovom gradu održava u sklopu proslave Sv. Dujma od 8. do 9. svibnja.

Tiskovnoj konferenciji prisustvovali su Željko Domazet, predsjednik Organizacijskog odbora regate, Toni Gamulin, predsjednik Splitskog sveučilišnog sportskog saveza, Mirko Ivančić, dopredsjednik HVK Gusar, Igor Boraska, predestavnik legendi Splita, Luka Grubor, predstavnik legendi Oxforda i Peter Loesch, direktor hotela Le Meridien Lav. Sudionici su predstavili program regate i izrazili zadovoljstvo što se ova regata održava već devetu godinu za redom te je stekla brojne poklonike veslanja i sporta uopće.

Veslačka natjecanja započinju u subotu 8. svibnja na regatnoj stazi u Spinutu u osam sati Otvorenim prvenstvom Sveučilišta u Splitu na kojem nastupaju posade Građevinskog fakulteta, Ekonomskog fakulteta, Kineziološkog fakulteta, Pomorskog fakulteta, FESB-te gosti s Ekonomskog fakulteta iz Rijeke. Nakon toga slijede kvalifikacijske utrke sveučilišta, prvenstvo osnovnih škola te revijalna utrka profesora.

Finalna utrka sveučilišnih posada predviđena je za 12 sati. I ove godine će nastupiti veslači s brojnih sveučilišta iz Hrvatske i inozemstva, a svoj dolazak su potvrdile ekipe osmeraca iz Engleske, Slovenije, Srbije, Mađarske, Italije.... Dodjela medalja će se održati navečer u 21 sat na After Rowing Partyju u Procaffe baru u Spinutu.

Najzanimljiviji je svakako dolazak čuvenih veslačkih ekipa Oxforda i Cambridgea koji će revanš najpoznatije veslačke utrke u svijetu "The Boat Racea" održati već šesti put zaredom u Splitu. Split je jedini grad na svijetu koji već tradicionalno ima priliku gledati sportsku poslasticu koju rijetko dobiva neka sredina van Engleske. Engleske ekipe okušat će se u ponedjeljak u još jednom sportu i to piciginu – jedinstvenom splitskom sportu na slavnim Bačvicama.

Na ovogodišnjem 156. Boat Raceu pobijedio je Cambridge, stoga ekipa Oxforda s nestrpljenjem očekuje revanš. Zanimljivo je kako su baš oni ove godine pojačani za dva Amerikanca, postdiplomanta na Oxfordu, braću Camerona i Tylera Winklevossa, poznatima po sudskom sporu s osnivačem Facebooka, Markom Zuckerbergom, kojeg su tužili za krađu ideje te dobili parnicu s višemilijunskom odštetom.

U nedjelju 9. svibnja Splićani i njihovi gosti će moći ponovno uživati u spektakularnoj Utrci legendi u kojoj svoje snage odmjeravaju posade sastavljene od legendi Oxforda i Cambridgea, sve redom dobitnici najsjanijih olimpijskih i svjetskih odličja. Njima će se suprotstaviti ništa manje sjajne splitske legende iz veslačkog kluba Gusar, koje su prošle godine odnijele pobjedu, čemu se svakako nadaju i ove.

Na konferenciji za medije potpisan je sponzorski ugovor između Splitskog sveučilišnog športskog saveza i hotela Le Meridien Lav, čime se ovaj hotel još jednom dokazao kao vjeran domaćin spreman podržati organizaciju velikih sportskih događanja u Splitu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!