Automoto

Hamilton: "Jednostavno nisam bio brz"

Borna Rupnik • subota, 27.03.2010.
Hamilton: "Jednostavno nisam bio brz"
Foto: EPA

Najveći gubitnik subotnjih kvalifikacija je bivši svjetski prvak Lewis Hamilton, koji se nije uspio probiti u završni krug, a Michael Schumacher se požalio na promet...

Lewis Hamilton startat će u drugu ovosezonsku utrku s 11. mjesta. Naime, nedovoljno brzo vrijeme u drugom kvalifikacijskom krugu koštalo ga je borbe za jednu od prvih deset pozicija.

Michael Schumacher: "Solidno smo odradili kvalifikacije. Zadovoljan sam premda sam djelomično bio hendikepiran prometom, posebno u zadnjem brzom krugu. Osim toga, napravili smo neke promjene na bolidu koje se nisu pokazale savršenima. Plasman Mercedesa ocrtava naš trenutačni maksimum".

Vezane vijesti

"Jednostavno nisam bio dovoljno brz. Imam osjećaj da sam izvukao sve iz bolida, ali mislim da gume više nisu dobro držale. Možda se zbog vremena nisu zagrijale na željeni način", objasnio je Hamilton BBC-u po završetku kvalifikacija.

Malo su mu zasmetali sporiji vozači, no to ipak nije bio uzrok podbačaja: "Već sam u prvom izlasku na stazu zapeo u gustom prometu i nisam mogao odvoziti brzi krug. Zato sam ranije ušao u boks, ranije izašao, no opet je promet bio nezgodan. Međutim, ni na čistoj stazi nisam mogao do željenog rezultata".

Susret s australskom policijom u petak nije utjecao na njegovu vožnju, kaže: "Naučio sam lekciju i ne vjerujem da su se posljedice osjetile".

"Takav rasplet nije baš najsretniji za mene, ali smatram da sutra ipak mogu pružiti dobru utrku. No, barem je Jenson Button napravio dobar posao", zaključio je bivši prvak svijeta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!