Automoto

Webber: "Brzo mi je postalo dosadno"

Borna Rupnik • srijeda, 17.03.2010.
Webber: "Brzo mi je postalo dosadno"
Foto: EPA

Nije samo gledateljima prve ovosezonske utrke Formule 1 bilo dosadno, tvrdi Mark Webber. Australac je utrku proveo bespomoćno prateći Schumachera i Buttona...

Australac za upravljačem Red Bulla, Mark Webber, nije se dobro zabavio u Bahreinu. Krenuo je kao šesti, završio kao osmi, ali ističe da gotovo cijelu utrku nije imao ništa zanimljivo na pladnju.

"Brzo mi je postalo dosadno. 48 krugova sam samo gledao u mjenjačke kutije Michaela Schumachera i Jensona Buttona", izjavio je Webber australskom tisku.

Pretjecanje nije bilo u ponudi, kaže: "Nikako ih nisam mogao zaobići. A pokušao sam sve: i vožnju različitim putanjama, i stvaranje pritiska, i sve ostalo što mi je palo na pamet. No, obojica su sjajni vozači i nisu nijednom pogriješili".

"Čak sam bio brži od Buttona, ali nije postojao put pored njega. Da sam probao na silu, izazvao bih sudar", jasan je bio australski adut u Formuli 1.

Kao i svi ljubitelji elitnog automobilističkog sporta, pita se što nosi budućnost: "Možemo se samo nadati da će druge staze ponuditi više prilika. Ostao sam šokiran koliko je teško pretjecati i ne izgleda baš dobro, tim više što će sve momčadi uglavnom biti na istim strategijama".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.03.2010. u 01:04
    hehehe... comi je u pravu!! :D Bit ce bolje sigurno jer Bahrein stvarno nije nista ponudil...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.03.2010. u 19:45
    U Australiji će bit bolje
    Obrisan korisnik