Tenis

Prpić: "Mi smo favoriti, to ćemo dokazati"

Ivana Strahija • srijeda, 03.03.2010.
Prpić: "Mi smo favoriti, to ćemo dokazati"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatska teniska reprezentacija dobro je raspoložena pred početak Davis Cup susreta protiv Evadora, a pripremama se priključio i Ivo Karlović.

Da su Hrvati favoriti, tim više što igraju na domaćem tlu, svima je jasno, a izbornik Goran Prpić ne bježi od te titule: "Nije nam prvi puta da smo favoriti, do sada smo uspješno rješavali takve susrete. I ovog ćemo puta dokazati da ono što je na papiru stoji i na terenu. No, treba priznati i da u današnje vrijeme svi znaju igrati tenis, ne očekujemo da se Ekvador samo tako preda."

Naši reprezentativci Ivan Karlović i Marin Čilić s najpoznatijim Ekvadorcem Nicolasom Lapenttijem imaju negativan skor. Karlović smatra da ga mogu okrenuti: "Lapentti je odličan igrač, koji je osam-devet godina bio među 10 najboljih. Izgubio sam od njega 2008. godine, ali sam sada u odličnoj formi i imam prednost domaćeg terena."

Karlović je izgledao malo umorno, pa je to odmah potaknulo novinarska pitanja: "Nije uzrok mom umoru finale Delray Beacha, već vremenska razlika kojoj se moram prilagoditi. Ne bi trebalo biti problema, trenirao sam jučer i imam još vremena za dolazak u normalu."

Marin Čilić je komentirao podlogu u varaždinskoj dvorani, te rekao: "Podloga je ista kao i protiv Čilea. Ako je usporedim s Indoorsom, ova je brža i ima niži odskok. To će nama odgovarati, a Lapenttiju baš i ne, njemu bolje pašu sporije podloge."

Pitanje upućeno Prpiću bilo je i koga bi radije kao sljedećeg protivnika, Srbiju ili SAD: "Voljeli bismo opet biti domaćini, dakle Srbiju", kratko je odgovorio.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!