Tenis

Lapentti: "Hrvati su sjajni igrači, ali..."

Borna Rupnik • utorak, 02.03.2010.
Lapentti: "Hrvati su sjajni igrači, ali..."
Foto: Kristijan Komarica

Uoči ogleda u Davis Cupu, koji je ovoga vikenda na rasporedu u Varaždinu, svoja su mišljenja o predstojećem dvoboju ponudili izbornik Raul Viver i prvi reket Nicolas Lapentti...

Nakon razdoblja promišljanja, Nicolas Lapentti odlučio je nastaviti igrati za izabranu vrstu svoje zemlje, a ždrijeb prvog kola Svjetske skupine poslao ga je u Varaždin, na noge Hrvatskoj.

"Odluku o nastavku karijere - kako na turnirima, tako i u Davis Cupu - donio sam poslije prošlogodišnjeg slavlja nad Brazilom. Dugo nam je trebalo da se vratimo u Svjetsku skupinu i sada nam to predstavlja veliki motiv", rekao je Lapentti.

"U Varaždinu se osjećamo dobrodošlima. Odlično nam je, dvorana je lijepa i prikladna za susret Davis Cupa. Svi su uvjeti dobri", kaže izbornik Viver.

Najbolji ekvadorski tenisač vjeruje da se njegova reprezentacija može ravnopravno nositi s Marinom Čilićem, Ivom Karlovićem i društvom: "Hrvati su sjajni igrači, i jako su napredovali proteklih godina, ali iskustvo je na našoj strani i zato se nadamo dobrom rezultatu".

Lapentti tu djelomično računa i na pozitivan omjer s hrvatskim tenisačima: "Da, to je dobar pokazatelj, no Davis Cup je druga priča. Hrvatski će tenisači imati i publiku iza sebe. U reprezentaciji igram kao dio momčadi".

Izbornik Ekvadora, Raul Viver, podsjetio je na neke od najznačajnijih uspjeha svoje zemlje u Davis Cupu: "Primjerice, 2000. godine svladali smo Britance u Wimbledonu i plasirali se u Svjetsku skupinu, a ništa manje važna nije ta prošlogodišnja pobjeda nad Brazilom".

"Tada nam je Nicolas Lapentti pred 8.000 brazilskih navijača donio pobjedu u pet setova, nakon niza izjednačenih mečeva", prepričao je Viver.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!