Zimski sportovi

"Frustriran sam, silno se trudimo"

Borna Rupnik • utorak, 23.02.2010.
"Frustriran sam, silno se trudimo"
Foto: Davor Sajko

Medveščakov trener Ted Sator bio je svjestan da su Medveščak pobjede protiv Graz 99ersa koštali promašaji i pogreške. Tako Medvjedi natrag u u Austriju putuju s 0-2...

Prva utakmica doigravanja lige EBEL u Zagrebu pokazala je dvije važne stvari. Prvo, još je jednom potvrdila da se Medveščak u svom najboljem izdanju može nositi sa svim protivnicima, a drugo, dokazala je da tom Medveščaku nedostaje rutine i iskustva kako ne bi propustima olakšavao posao suparnicima.

"Frustriran sam. Silno se trudimo i pokušavamo, ali kada stvorimo priliku - promašimo je. Graz 99ersi imaju vrlo kvalitetne napadače. Možda ne stvore sijaset šansi, ali ono što im se pruži to zabiju", izjavio je Ted Sator poslije susreta.

"Osim toga, uredno su kaznili sve naše pogreške. Nema se što drugo dodati, mi jednostavno nismo znali zabiti kada je trebalo", nastavio je.

Osvrnuo se i na osjetan pad u drugoj i trećoj trećini. Tada su gosti iz Austrije djelovali odlično. "Utrošili smo svu energiju. A ovo je doigravanje, ne smije nam se događati da primamo pet ili šest golova po utakmici. To je puno previše. Oni su učinili što su trebali i zato slave", kaže.

Sljedeći je dvoboj na rasporedu već u četvrtak. "U doigravanju postoji jedno pravilo - ne smijete se zanositi kada pobijedite i ne smijete pasti u depresiju kada izgubite. Naravno da se osjećamo loše zbog ovakvog raspleta, no u Graz idemo po pobjedu", najavio je Sator.

"Serija još nije gotova. Treća će utakmica biti itekako bitna, naprosto je moramo dobiti. Nema veze što inače dobro igramo na njihovom terenu, sve kreće ispočetka, a i oni i mi dobro znamo kakav je ulog u igri", zaključio je strateg zagrebačkih Medvjeda.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!