Zimski sportovi

"Ne treba dramatizirati"

Borna Rupnik • srijeda, 24.02.2010.
"Ne treba dramatizirati"
Foto: Davor Sajko

Damir Gojanović nije želio žaliti za propuštenim prilikama protiv Graza. Smatra da se Medveščak još može vratiti, a ne bude li to slučaj - nije strašno...

Novi poraz Medveščaka od Graza u Zagrebu Damir Gojanović nije doživio tragično. Jasni su mu uzroci takvog rezultata, a i ime protivnika sugerira da pobjedu nitko nije mogao jamčiti.

"Osnovni cilj ostvaren"

Treći uzastopni poraz ne bi izgledao lijepo, ali neće se smatrati neuspjehom, tvrdi Gojanović: "Ne treba dramatizirati. Mi smo svoj osnovni cilj ostvarili. Na igračima nije nepodnošljiv pritisak, premda zbog naše publike puno toga žele. To je dodatan motiv za dobar rezultat u Austriji - time bismo navijačima omogućili još jednu domaću utakmicu".

"Malo smo žalosni, ali to je to. Treba biti realan i shvatiti da se radi o prvoj momčadi cijelog prvenstva, nisu slučajno skupili toliko bodova", rekao je.

Razloge poraza nalazi u sljedećem: "Nakon što bismo izborili igrača više brzo bismo i sami zaradili isključenje. Osim toga, moramo priznati i da su u drugom dijelu utakmice 99ersi bolje izgledali. Bolje su klizali". "Danas nije bilo ni sreće. Puno se toga odbijalo kamo nije trebalo. Naravno, za izazvati sreću treba imati i snage, a nama je toga ponestalo", nastavio je.

Odmah se Gojanović okrenuo sljedećoj utakmici: "Sad ćemo vidjeti hoće li se dečki moći napuniti snagom. Moramo se upustiti u rizik te u Grazu jurišati po pobjedu. Ne bude li tog rezultata, teško ćemo uloviti 0-3 i nešto napraviti".

"Doduše, sve je moguće, ali šanse bi nam se znatno srozale. Vjerujem da ćemo pronaći recept za 99erse. Vraćali smo se kroz cijelu sezonu i nadam se da ćemo vratiti i sada", dodao je.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.02.2010. u 02:16
    Da je nogomet tu pitanju, u Jajduku bi prvo igračima dali kazne pa skinuli pola plaće, pa bi ujutro u 6 se dizali da bi trčali oko stadiona, a Mamić bi počeo tražit novog trenera! Ipak za razliku od nogometa ovo je hokej i ja sam ponosan što je HOKEJ ispred svih sportova danas u Hrvatskoj!
    Obrisan korisnik