Zimski sportovi

Janka vodi, Kostelić u Top 10

Branimir Korać • utorak, 23.02.2010.
Janka vodi, Kostelić u Top 10
Foto: EPA

Ivica Kostelić odvezao je jako dobru prvu veleslalomsku vožnju u Whistleru. Zostatak za vodećim Carlom Jankom je obećavajućih 78 stotinki, a naš najbolji skijaš trenutno drži desetu poziciju. Janka ima minimalnih dvije stotinke prednosti ispred Romeda Baumanna, a treću poziciju drži Aksel Lund Svindal...

Nakon prve vožnje olimpijskog veleslaloma u Whistleru, jasno je da nas očekuje i vrlo neizvjesna druga vožnja. 13 skijaša naguralo se unutar sekunde, a među njima je i naš Ivica Kostelić koji je odradio odličan posao i prvu vožnju završio na devetom mjestu.

Kostelić je od samog starta vozio bez većih pogrešaka, a da će to biti dobro vrijeme, pokazali su drugi i treći prolaz između kojih je Kostelić izgubio svega pet stotinki i za Jankom zaostajao nakon trećeg prolaza 70 stotinki. Do cilja je Ivica izgubio još osam stotinki što mu je donijelo još uvijek vrlo dobro deveto mjesto. Kasnije je Ivicu za deset stotinki pretekao Slovenac Aleš Gorža koji se probio na deveto mjesto.

Carlo Janka nalazi se na vrhu i pokazao kako izlazi iz krize u koju je ušao nakon sjajnog starta sezone. Nakon niza pobjeda na početku sezone i peta mjesta su za Janku bila nezadovoljavajuća stoga će mu vodeća pozicija nakon prve vožnje u Whistleru sigurno predstavljati zadovoljstvo.

Drugo mjesto drži Austrijanac Romed Baumann koji je ove sezone ostvario nešto slabije rezultate od očekivanja, no ovdje je bio odličan. U cilju je zaostao tek dvije stotinke za Jankom što je praktički nikakav zaostatak i ostavlja ga u dobroj poziciji uoči druge vožnje.

Male zaostatke za Jankom još uvijek imaju i Aksel Lund Svindal koji zaostaje 16 stotinki, Massimiliano Blardone s 20 stotinki te Marcel Hirscher s 21 stotinkom.

Razočarao je Didier Cuche koji je odvezao slabu prvu vožnju i za vodećim zaostaje velikih sekundu i 48 stotinki što ga ostavlja bez većih šansi za osvajanje medalje. Više od sekunde zaostatka od boljih veleslalomaša imaju još Davide Simoncelli, Alexander Ploner, Manfred Moelgg i Marc Berthod.

Dalibor Šamšal krenuo je s brojem 42 i nije uspio završiti prvu vožnju. Imao je veliki zaostatak na svim prolazima i neposredno prije cilja je pao. Još više startne brojeve imali su Natko Zrnčić-Dim i Danko Marinelli koji su zauzeli 46. i 52. mjesto.

Veleslalom, prva vožnja:
1. Carlo Janka (Švicarska) 1:17.27
2. Romed Baumann (Austrija) +0.02
3. Aksel Lund Svindal (Norveška) +0.16
4. Massimiliano Blardone (Italija) +0.20
5. Marcel Hirscher (Austrija) +0.21
6. Benjamin Raich (Austrija) +0.39
7. Cyprien Richard (Francuska) +0.59
8. Ted Ligety (SAD) +0.60
9. Aleš Gorža (Slovenija) +0.68
10. Ivica Kostelić (Hrvatska) +0.78
...
46. Natko Zrnčić-Dim (Hrvatska) +4.57
...
52. Danko Marinelli (Hrvatska) +5.66...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • koolcrash23.02.2010. u 20:13
    dobra vožnja za ivicu ima šanse i za top 5... al vidit ćemo u subotu :D
    koolcrash