Zimski sportovi

Šola: "Malo iskustva i najbrža staza svijeta"

Sportnet • subota, 13.02.2010.
Šola: "Malo iskustva i najbrža staza svijeta"

Povodom tragične pogibije mladog Gruzijskog sanjkaša Nodara Kumaritašvilija, Hrvatski olimpijski odbor (HOO) uputio je brzojav sućuti Gruzijskoj olimpijskoj delegaciji na ZOI Vancouver i Gruzijskom olimpijskom odboru izražavajući žaljenje i tugu zbog pogibije mladog olimpijca.

Trostruki olimpijac Ivan Šola komentirao je ovaj tragični događaj rekavši kako je staza u Whistleru najbrža na svijetu, sa koeficijentom 10. "Kod sanjkanja su klizaljke vrlo oštre, a ne okrugle kao kod boba, i kod gubljenja kontrole, uslijed zanošenja, klizaljke 'zagrizu' led i katapultiraju sanjke. To se najvjerojatnije dogodilo i Nodaru koji je s malo iskustva došao na najbržu stazu svijeta, bez da je prije imao mogućnost treninga na stazi."

Vezane vijesti

Isto pravilo vrijedi je i za vozače boba, pa tako ni hrvatski bobisti ne mogu trenirati u Whistleru na olimpijskoj stazi već će ići u Park City (SAD). U ovom slučaju Kanađani su u velikoj prednosti jer su na stazi 'doma', rekao je Šola, odlično poznaju najbržu stazu svijeta, a ostali će moći voziti svega šest puta za ulazak u finalnu vožnju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!