Košarka

Još u svići uja ima

Ivana Jurica • subota, 09.01.2010.
Još u svići uja ima
Foto: Martina Japundžić

Iako je prijetila opasnost da Šibenčani ne odigraju utakmicu s Borikom, to se, ipak, na sreću, nije dogodilo. Zaigrali su šibenski košarkaški, unatoč svim problemima koji pritišću klub, odlično, i na krilima fantastičnog Marija Filipovića, ali i Petra Maleša, slavili su nakon pet kola čim su i pobjegli s posljednjeg mjesta na tablici. Zadarski Borik vjerovao je da može ranjenom Šibeniku nanijeti još jedan poraz, ali nije uspio. Poražen je sa 92:77...

Buran je bio tjedan pred susret sa Zadranima. Odlazak Petkovića i Bilana, prijetnja suspenzijom HKS-a zbog neplaćene kotizacije za natjecanje, samo su kulminacija svih problema koji pritišću klub. Bez predsjednika, Uprave, trenera, igračima koji plaće nisu primili već neko vrijeme. Garancija gradonačelnika Ante Županovića prema HKS-u da će dug biti plaćen omogućila je Šibeniku nastup protiv Zadra u koji su, vidjelo se to od početka, ušli s ogromnom željom za pobjedom.

Proradio je dišpet i unatoč činjenici da su imali kratku klupu, da su ostali bez dva nosioca igre tijekom tjedna, Šibenčani su pokazali veliko srce i zasluženo su slavili nad Borikom. Zajedno s igračima na parketu igrala je i klupa, svi pričuvni igrači, koji su s odobravanjem i bodrenjem nagrađivali svaki koš i dobru akciju svojih suigrača.

Vezane vijesti

A nakon dugo vremena na Baldekinu se pojavila i skupina Funcuta. Stigli su neposredno pred početak susreta. Samo polovinu prve četvrtine bili su u dvorani i u tom su razdoblju izrazili i svoje mišljenje o stanju u nekadašnjem ponosu Šibenika. Skandirali su Badžime cigane, Ši ši Šibenka, Dražen Petrović, …, a onda su otišli iz dvorane.

Na parketu Šibenik je vodio od početka, prvenstveno zahvaljujući razigranom Petru Malešu. Iskusni Maleš preuzeo je stvar u svoje ruke, bio je pravi vođa na terenu svoje momčadi. Domaći košarkaši raznovrsnim rješenjima u napadu, odnosno agresivnom obranom Zadranima nisu dopuštali da ugroze njihovu prednost, pa se na prvi odmor otišlo rezultatom 21:14.

Niti drugih deset minuta nije donijelo značajne promjene u igri. Razigrani domaćini punili su koš Borika čiji je trener Neven Plantak čestim izmjenama pokušavao pronaći raspoloženog igrača, ali to mu nije uspijevalo. Maleš je gotovo nepogrješiv u prvom poluvremenu, pa gosti mogu biti zadovoljni što su u svlačionicu na predah otišli sa samo -11 (50:39).

Na početku drugog poluvremena, trice Mrve i Jurjevića Zadranima donose samo minus dva (51:53), ali stvar u svoje ruke tada uzima Mario Filipović. Postiže šest koševa za redom i vraća mir u svoju momčad. Nezaustavljiv je za Zadrane koji ponovno imaju više od deset koševa zaostatka. Pored koševa, iznuđivao je prekršaje, skakao, krao lopte, gostujući igrači nisu znali kako ga zaustaviti.

Do kraja utakmice zaustavio se Filipović na 35 koševa i sedam skokova. U pobjedi od 92:77 odlično ga je pratio i Maleš sa 18 koševa. Kod gostiju najefikasniji su bila Mrva sa 20 i Jurjević sa 18 koševa.

A-1 liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

10. kolo

Trogir89:91Zabok
Šibenka92:77Sonik Puntamika
Dubrovnik93:65Vrijednosnice Osijek
Slavonski Brod97:74Dubrava
Ribola Kaštela56:64Split
1Zabok 126+97
2Slavonski Brod 126+55
3Trogir 126+40
4Vrijednosnice Osijek 117-2
5Sonik Puntamika 108+46
6Split 99+85
7Dubrava 810-44
8Dubrovnik 711-52
9Šibenka 513-135
10Ribola Kaštela 414-90

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • jugoplastika10.01.2010. u 01:07
    bravo Šibenka. ne dajte se!!!
    jugoplastika