Zimski sportovi

Legende spremne za utrku

Antonija Pavlić • subota, 02.01.2010.
Legende spremne za utrku
Foto: Davor Sajko

Pored glavnog nedjeljnog događaja na Sljemenu, slalomske utrke skijašica, na snijeg Crvenog spusta po treći će puta za redom i svjetske skijaške legende, a među njima i Janica Kostelić...

Treći puta za redom poslije slalomske utrke za skijašice koplja će na sljemenskom Crvenom spustu ukrstiti legende. Utrka Hypo Zagreb Ski Legends ponovno će biti humanitarnog karaktera - Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri zaprimit će donaciju od 150 tisuća kuna.

"Ne volim puno pričati jer se i tako uvijek kaže previše toga", rekla je u najavi utrke jedna od favoritkinja Janica Kostelić. "Cilj nam je Specijalnoj bolnici u Gornji Bistri osigurati donaciju, a gledateljima uživanje u onome što im možemo pružiti, zbog čega ćemo se potruditi da to izgleda primjereno za bivše profesionalce."

Prošle godine Janica je na putu do finala (u konačnici izgubila od Hansa Enna) eliminirala luksemburškog specijalista za tehničke discipline, Marca Girarrdelija. "Veliko mi je zadovoljstvo što ću ovdje nastupiti treći puta. Snježna kraljica je među najbolje organiziranim utrkama Svjetskoga kupa, ako ne i najbolja. Uvijek mi je izazov skijati protiv Janice, nadam se da je ove godine slabija nego prošle", rekao je legendarni skijaš.

Alberto Toma u nedjeljnoj slalomskoj utrci nastupit će i kao predvozač - s kamerom će gledateljima pokazati stazu. "Natjecatelji, jeste li spremni?, upitao je svoje kolege raspoloženi Tomba. "Lijepo je ponovno biti ovdje, po treći puta. Nadam se da će ovaj događaj zaživjeti još 20 godina, kako bih stalno mogao dolaziti u Zagreb."

Za razliku od Tombe, njegov reprezentativni kolega Kristian Ghedina na Sljemenu će skijati prvi put. "Bio sam pozivan svake godine, no uvijek me nešto spriječilo u dolasku. Sve je odlično organizirano, a osobno se nadam odličnoj zabavi sutra."

Spustaški specijalist Peter Müller našalio se kako će noćas izaći na stazu i ukrasti dio štapova kako bi si u startu stvorio prednost. "Lijepo je ponovno biti ovdje, gdje nema stresa i atmosfera je sjajna. Zadovoljstvo mi je nastupiti u utrci legedni, a posebno skijati protiv Tombe."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!