Zimski sportovi

"Nova godina, nova prigoda"

Antonija Pavlić • subota, 02.01.2010.
"Nova godina, nova prigoda"
Foto: Davor Sajko

Naslov pobjednice Snow Queen Trophyja 2009. branit će Maria Riesch. No, svjetska slalomska prvakinja i osvajačica Malog kristalnog globusa nije ni približno moćna kao prošle sezone, premda je godinu otpočela odlično. Najbolja svjetska skijašica ipak se nada kako novu godinu može početi uspješno...

Vodeća slalomašica Svjetskog kupa Maria Riesch u Zagreb nije došla u fantastičnoj formi kao prošle sezone kada je osvojila titulu Snježne kraljice, no i dalje se nalazi među najvećim favoritkinjama.

"Puno se toga promijenilo u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Ne mogu govoriti protiv činjenica - u lošijoj sam formi, premda ne znam u čemu je problem, gdje griješim. Dobro treniram, odlično sam započela sezonu, no nešto je uzrokovalo promjenu. Trenutno su od mene bolje i mlađa sestra Susanne, a posebno Marlies Schild", misli braniteljica naslova.

S kojim bi rezultatom na Sljemenu bila zadovoljna? "Ušli smo u novu godinu, sada imam novu prigodu za dobar plasman. Sve loše što se dogodilo u zadnjoj utrci ostavit ću iza sebe."

Dvostruka pobjednica SQT-a Marlies Schild, upravo suprotno, u odličnoj je formi, a prošlotjednu utrku u Lienzu okončala je uvjerljivom pobjedom. "Još uvijek mi nedostaje konzistentnosti usprkos uvjerljivoj pobjedi u Lienzu. Zagreb mi je uvijek veliki izazov, a ove godine bit ću posebno odlučna. Uvijek je prekrasno voziti u tako velikom gradu i u frenetičnoj atmosferi, misli Schild.

Lindsey Vonn neko vrijeme je, zbog ozljede ruke, kalkulirala s dolaskom u Zagreb, no na koncu nije mogla odustati. "Kako bih mogla propustiti ovu utrku? Volim skijati u Zagrebu, u fantastičnoj atmosferi i pred onolikim mnoštvom sjajnih navijača. No, važno mi je i da se ne izlažem prevelikom pritisku - bit ću zadovoljna i petom pozicijom."

U izboru NBC Universal Sportsa proglašena je sportašicom desetljeća. "Osjećam se nevjerojatno kada pomislim na to gdje sam bila 2000, a gdje sam sada. Skijanje je moj život i ne bih ga mijenjala ni za što. Ovo je sve što sam kao dijete sanjala."

Što očekuje od sutrašnje utrke? "Vozi se slalom u Zagrebu na kojem svi žele pobijediti", sa smiješkom je prokomentirala. "Naravno da ću dati sve od sebe, Zagreb je uvijek prekrasna utrka."

Kako je ruka? Upitali smo. "Stanje se malo popravilo, no i dalje je daleko od idealnog. No, o odustajanju od sljemenske utrke nema govora."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!