Zimski sportovi

Vonn sportašica desetljeća

Borna Rupnik • subota, 02.01.2010.
Vonn sportašica desetljeća
Foto: EPA

Američka skijašica Lindsey Vonn proglašena je u petak najboljom sportašicom desetljeća u izboru NBC Universal Sportsa...

NBC Universal Sports također se upustio u proglašenje sportašice i sportaša desetljeća, a priznanja su dobili Lindsey Vonn u ženskoj i Usain Bolt u muškoj konkurenciji.

Lindsey Vonn je dvostruka svjetska prvakinja iz Val d'Iserea 2009. godine. Zlato je osvojila u spustu i superveleslalomu, a u istim je disciplinama osvojila srebro dvije godine ranije, na Svjetskom prvenstvu u Areu.

"Nevjerojatno je usporediti kakva sam bila 2000. godine i kakva sam sada, i na osobnom i na sportskom planu. Skijanje je moj život i ne bih ga nizašto mijenjana. Proputovala sam svijet, nastupila na dvije Olimpijade i pripremam se za treću. O tome sanjam od djetinjstva", rekla je dobitnica nagrade.

"Osvajanje zlatne medalje u spustu svakako je najveći dan moje karijere, ali nadam se da će se to promijeniti u Vancouveru. Nikada nisam osvojila olimpijsku medalju i zato mi nije važno kakvog će biti sjaja", dodala je. U karijeri je osvojila dva naslova ukupne pobjednice Svjetskog kupa i tri mala globusa.

Usporedbe radi, naša Janica Kostelić je tijekom proteklih deset godina osvojila šest olimpijskih i pet svjetskih medalja (ukupno devet zlatnih) te tri velika i sedam malih globusa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • davie02.01.2010. u 14:40
    Lindsey je najbolja sportašica desetljeća isto kao što sam i ja najbolji sportaš desetljeća! Mo'š mislit!!!
    davie
  • Obrisan korisnik02.01.2010. u 12:35
    desetljeće još nije završilo... a komentar o Janici sve govori o tome tko bi trebao biti proglašen sprotašicom desetljeća...
    Obrisan korisnik