Zimski sportovi

Poremećeni odnosi u New Yorku

Ante Jukić • četvrtak, 17.12.2009.
Poremećeni odnosi u New Yorku

Pet pobjeda domaćina i tri gostiju vidjeli smo u osam noćas odigranih utakmica NHL-a. Između ostalih, trijumfom "na strani" osladili su se New York Islandersi, koji su u bitci za prevlast u "Velikoj jabuci" nadjačali Rangerse.

Kriza koja iz temelja potresa jednu od najeksponiranijih hokejskih momčadi na svijetu, noćas je doživjela novi nastavak. Posrnuli Rangersi izgubili su i osmi puta u posljednjih devet nastupa, a da stvar bude gora, s druge strane leda nalazili su se veliki rivali s Long Islanda, koji nakon dugo vremena imaju priliku osjetiti kako je to biti "gazda" u gradu.

Gosti su u Madison Square Gardenu poveli u prvoj trećini pogotkom Sima, tri minute prije kraja na 2:0 povisio je Comeau, dok je poraz domaćina u posljednjoj minuti ublažio Lisin. Osim prestiža i zadovoljstva, Islandersi su noćašnjim trijumfom dobili i konkretnu satisfakciju - s ova dva boda prestigli su Rangerse u poretku Atlantic divizije, i sada se barem 24 sata mogu nazivati najboljom momčadi New Yorka. Priliku za uzvrat i ponovno preuzimanje primati u gradu Rangersi imaju već danas, kada je na rasporedu novi obračun ovih dvaju momčadi, ovog puta na Long Islandu.

U sjeni ovog medijskog, u Ottawi je odigran pravi derbi Istočne konferencije. Senatorsi su u svojoj dvorani dočekali odlične Buffalo Sabrese te nakon 60 minuta velike borbe slavili rezultatom 2:0. Golove za kanadsku momčad postigli su Picard i Fisher, a treba istaknuti i odličnog Briana Elliotta, koji je zaustavio sve pokušaje gostiju iz Buffala.

Slavlje Senatorsa spasilo je stvar za domovinu hokeja, s obzirom da su preostala dva kanadska predstavnika koja su noćas izašla na led upisala poraze. Toronto Maple Leafse su po svom starom običaju nakon nekoliko dobrih partija "zaboravili igrati", a to su Phoenix Coyotesi objeručke prihvatili, slavivši s visokih 6:3 u Air Canada Centru. Dvostruki strijelac za goste iz Arizone bio je Prucha.

Na drugoj strani kontinenta Vancouver Canucksi očekivali su novu domaću pobjedu protiv ove sezone ne baš uvjerljivih Anaheim Ducksa, no prvaci iz 2007. godine imali su neke druge planove. Powerplay pogotkom Koivua četiri minute prije kraja, Ducksi su došli do konačnih 3:2 i vrlo vrijedne pobjede u dvorani koju gosti uglavnom napuštaju pognutih glava.

U preostalim utakmicama večeri, domaće pobjede upisali su New Jersey, Florida, Chicago i Carolina, koja je s 5:3 slavila protiv Dallas Starsa. Junak dvoboja u Raleighu bio je trostruki strijelac Tuomo Ruutu.

NHL, rezultati, 16.12.2009: New Jersey - Montreal 2:1, NY Rangers - NY Islanders 1:2, Carolina - Dallas 5:3, Toronto - Phoenix 3:6, Ottawa - Buffalo 2:0, Chicago - St. Louis 3:0, Vancouver - Anaheim 2:3, Florida - Atlanta 4:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!