Zimski sportovi

Pittsburgh i Washington očitali lekcije

Krešimir Ferlak • srijeda, 16.12.2009.
Pittsburgh i Washington očitali lekcije

Prošle godine su svoj dvoboj doigravanje riješili dramatično, u sedmoj utakmici, a i ove godine su na dobrom putu da odigraju glavne uloge u borbi za Stanley Cup. Pittsburgh je sa 6:1 pregazio Philadelphiu, dok je Washington istovjetnim rezultatom razmontirao Colorado.

Dvoboji Pittsburgha i Philadelphie uvijek imaju posebnu draž i nose sa sobom veliki rivalitet, ali jučer nije bilo ništa od neizvjesnosti. Penguinsi su dominirali od početka susreta i gostima nisu pružili nikakvu šansu. Početni pritisak je urodio plodom već u četvrtoj minuti kada sa igračem više zabija Sidney Crosby. Već tri minute kasnije vodstvo povećava Bill Guerin, a do kraja perioda vidjeli smo još po jedan pogodak sa svake strane.

Prvo je za Flyerse smanjio Dan Carcillo, a dva razlike ubrzo vraća Jordan Staal. Treba spomenuti da se igralo vrlo čvrsto, a u prvom periodu vidjeli smo čak tri tučnjave. U drugom periodu je bilo mnogo mirnije, a jedini pogodak postigao je, ponovno, Staal. Flyersi nisu imali nikakav odgovor, a u trećem dijelu su primili još dva pogotka. Zabili su Ruslan Fedotenko i Evgeni Malkin i postavili konačnih 6:1.Flyersi i dalje igraju ispod svojih mogućnosti, dok Penguinsi igraju kako i doliči aktualnim prvacima.

Washington je gostovao u Denveru, kod najugodnijeg iznenađenja prvenstva, ali na kraju je vodeća momčad lige održala lekciju domaćem Coloradu. Od prve minute bila je to jednosmjerna utakmica. Bolje reći od druge, kada je Capitalse u vodstvo doveo Tomas Fleischmann. Do kraja perioda pogodio je i Mike Knubleza lijepih 2:0 nakon dvadeset minuta.

U nastavku je bila ista slika. Nemoćni domaćini i efikasni gosti. David Steckel je zabio na otvaranju druge, a do kraja perioda je drugi puta zabio Fleischmann, dok je još jedan pogodak pridodao Matt Bradley. U trećem periodu T.J. Galiardi je postigao počasni pogodak za Avs'e, dok je Nicklas Backstrom postavio konačnih 6:1. Zaslužena pobjeda Capitalsa uz odličnu igru za koju Colorado nije pronašao odgovor.

Los Angeles Kingsi su pobjedom u Edmontonu povećali prednost na čelu Zapadne konferencije. Slavili su 3:2, a pobjedu je donio Sean O'Donnell svojim prvim pogotkom sezone, pet minuta prije kraja. St.Louis je slavio protiv Calgarya pogotkom T.J. Oshiea, također pet minuta prije kraja, a samo minutu prije isteka regularnog vremena zabio je Marek Zidlicky za slavlje Minnesote nad Columbusom. Utakmicu sa najviše pogodaka odigrali su Nashville i Tampa, a slavili su Predatorsi sa 7:4.

NHL, rezultati, 15.12.2009: Pittsburgh – Philadelphia 6:1, St.Louis – Calgary 4:3, Nashville – Tampa Bay 7:4, Minnesota – Columbus 2:1, Colorado – Washington 1:6, Edmonton – Los Angeles 2:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!