Zimski sportovi

Kostelić: "ZOI ispred Sljemena"

Antonija Pavlić • srijeda, 16.12.2009.
Kostelić: "ZOI ispred Sljemena"
Foto: Nikola Movrić

Ivica Kostelić vratio se s operacije meniska u Zagreb i odmah se zaputio u Daruvarske toplice. Aproksimativan datum svog povratka na snijeg nije mogao definirati, no jasno je apostrofirao kako mu je prioritet oporaviti se za ZOI u Vancouveru...

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić već je u ponedjeljak stigao u Zagreb, a u trenutku pisanja ovoga teksta nalazi se na rehabilitaciji u Daruvarskim toplicama. Operacija vrha roga meniska, kao "rutinski" zahvat prošao je uspješno, no svjesni su u taboru Kostelića da s oporavkom ne smiju požurivati.

"Doktori su veoma zadovoljni ishodom operacije, posebice zbog svih problema i peripetija koje sam s koljenom imao u prošlosti. Dobro je što se nije dogodilo veliko zlo; operacija meniska koju sam prošao nije prezahtjevna", rekao je Ivica.

U hrvatskoj skijaškoj javnosti posljednjih dana puno upitnika iskače nad Ivičinom participacijom na trofeju Snježne kraljice na Sljemenu 6. siječnja.

"Ne želim požurivati oporavak i riskirati pogoršanje ozljede. Važno je da se potpuno oporavim, da koljeno dođe na razinu na kojoj je bilo prije. Svi znaju koliko mi znači utrka na Sljemenu, no neću nastupiti ukoliko ne budem maksimalno spreman."

"Nadam se da će me navijači i sponzori razumjeti ukoliko uistinu ne nastupim na Sljemenu, no sigurno zbog toga neću riskirati novu ozljedu i odustajanje od ZOI u Vancouveru. Svaki pretjerani rizik bio bi pogreška za moje zdravstveno stanje", pokušao je objasniti.

"Trenutno razloga za paniku nema, no konačnu odluku o nastupanju na Sljemenu donijet ću nekoliko dana prije utrke."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.12.2009. u 23:58
    Samo polako i pametno :)
    Obrisan korisnik