Nogomet

Jurčić: "Ostvarili oba cilja"

Ivana Strahija • srijeda, 23.09.2009.
Jurčić: "Ostvarili oba cilja"
Foto: Mateja Gošćiej

Zagrebački Dinamo se u Gojancu proveo odlično, što zbog pobjede u koju nitko nije sumnjao, a što zbog nesvakidašnjeg gostoprimstva domaće Plitvice.

Susret Plitvice i Dinama u 16-tini finala Kupa završio je 0:4, a Dinamo je po očekivanju prošao u daljnje natjecanje. Gojančani ipak ne žale za ničim, odigrali su dobru utakmicu i sigurno priuštili domaćim ljubiteljima nogometa pravu poslasticu. Interesantno je bilo i gostujućim novinarima, jer je konferencija za novinare nakon susreta održana na travnjaku lijepog gojanečkog igrališta.

Gostovanje Dinama u Gojancu bilo je nagrada za domaće nogometaše: "Pobjeda Dinama apsolutno je zaslužena, ali mislim da je naša ona moralna, jer smo ušli među 32 najbolje ekipe u Hrvatskoj i u naše malo mjesto doveli najbolji hrvatski klub u skoro najjačoj postavi", rekao je trener Plitvice Drago Posavec.

Vezane vijesti

Pobjedi se domaći nisu ni nadali: "Mislim da gledatelje nismo razočarali, iako su neki moji igrači danas prijepodne odradili punu smjenu na poslu", otkrio je Posavec.

Pohvale za Plitvicu imao je i Kruno Jurčić, koji je rekao: "Jasno mi je otkud Plitvica u 16-tini finala Kupa. Neke stvari u sportu nikad nisu bile slučajne, pa je i meni sve bilo jasno kad sam vidio svoj sportskog prijatelja Dragu Posavca."

Što se njegove momčadi tiče, Jurčić je zadovoljan: "Ostvarili smo oba naša cilja, pobijedili smo i dali priliku igračima koji manje igraju. Moramo zahvaliti domaćinima na odličnom dočeku, osjećali smo se vrlo ugodno."

Hrvatski kup

1/16 finala

Orijent1:2Zagreb
Rudar Labin5:2Cibalia
Suhopolje8:9 **Inter-Zaprešić
Slavonac1:5Pomorac
Sesvete0:1Istra 1961
Karlovac 19193:0HAŠK
Moslavina2:0Konavljanin
Jaska Vinogradar4:1 *Međimurje
Nehaj0:1 *Segesta
Graničar Županja1:3Osijek
Plitvica0:4Dinamo
Marsonia 19090:2Rijeka
Lipik3:5Hajduk
Velebit0:2Varaždin
Split0:2Slaven Belupo
Belišće0:3Šibenik

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!