Košarka

Zisis: "Ovo je nevjerojatan uspjeh!"

Mario Plavčić • nedjelja, 20.09.2009.
Zisis: "Ovo je nevjerojatan uspjeh!"
Foto: EPA

Grčka je osvojila brončanu medalju na Eurobasketu u Poljskoj. Nakon vodstva Grka od deset razlike, Slovenci su opet bili blizu povratku, no ipak su ostali kratki za pola koša i moglo je početi veliko slavlje Grčke.

Grčki košarkaš Nikos Zisis bio je oduševljen nakon pobjede nad Slovenijom: "Ovo je na nas nevjerojatan uspjeh! Kada smo dolazili ovdje nitko nam nije davao izglede za medalju, a vraćamo se kući s broncom oko vrata - presretan sam!"

"Bilo je vrlo teško i vrlo smo umorni, no najvažnija je stvar da smo postigli nešto zaista veliko. Osvojiti medalju na ovakvom natjecanju je fantastičan osjećaj" izjavio je junak susreta Sofoklis Schortsanitis.

Vezane vijesti

"Ponosan sam na svoje igrače" izjavio je grčki trener Jonas Kazlauskas i nastavio "u vrlo kratkom vremenu napravili veliki posao s novom momčadi. Došli smo u Poljsku sa samo tri iskusna igrača i oni su bili okosnica ove momčadi. Ovi mladi momci sjajno su se uklopili i na kraju su nagrađeni broncom za sav trud."

Jaka Lakovič bio je vidno utučen nakon propuštene prilike za medaljom: "Nakon teške utakmice protiv Srbije, uspjeli smo skupiti zadnje atome snage i odigrati još jednu dobru utakmicu. Nažalost, bili smo kratki za jednu loptu od medalje. U ove dvije utakmice nismo imali sreće. Mi smo mala zemlja i ne možemo računati na naklonost sudaca. Naravno da sam razočaran, ali i ponosan na ovu momčad koja je na ovom prvenstvu pokazala pravo lice."

Slovenski trener Jure Zdovc imao je što prigovoriti na račun suđenja: "Kada sam jutros na treningu vidio lica svojih igrača, bojao sam se ishoda ove utakmice. Pokušao sam ih motivirati i objasniti po što smo došli. Moram im od srca čestitati za svemu što su napravili ova dva teška tjedna. Nažalost, moram se osvrnuti na sudački kriterij - u posljednje dvije utakmice imali smo katastrofalno suđenje na našu štetu. Mala smo zemlja i teško se možemo nositi s velikim silama."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!