Košarka

Scariolo: "Ključ je obrana"

Mario Plavčić • subota, 19.09.2009.
Scariolo: "Ključ je obrana"
Foto: EPA

Sustav natjecanja Španjolcima je dozvolio uigravanje kroz grupnu fazu natjecanja, a formu su očito dohvatili - nakon eliminacije Francuske, pala je i Grčka u polufinalnom susretu. Bez prevelike euforije Španjolci očekuju sutrašnje finale jer posao još nije završen...

"Napravili smo još jedan korak bliže cilju, ali euforije nema. Sada se trebamo dobro odmoriti i regenerirati kako bi taj cilj i ostvarili" rekao je Marc Gasol koji je postigao šest koševa na večerašnjoj utakmici.

I njegov stariji brat Paul Gasol sličnog je razmišljanja: "Odigrali smo vrlo disciplinirano i pametno kroz cijeli susret. Radili smo konstantan pritisak na Grke i nismo im dozvolili da se raspucaju. Što se tiče finala - jaki su i Srbi i Slovenci, no ne razmišljamo o njima. Mislim da smo dohvatili formu i želimo to zlato."

Vezane vijesti

Ioannis Kalampokis svjestan je činjenice da su izgubili od jačeg protivnika: "U prvom poluvremenu obrana nije funkcionirala kako treba i primili smo previše lakih koševa. To je u konačnici i presudilo. Španjolska je vrlo vjerojatno najbolja momčad kontinenta."

Španjolski trener Scariolo zadovoljan je igrom obrane svoje momčadi: "Obrana je odradila svoj posao večeras i to se odmah odrazilo na rezultatu. Zadovoljan sam iako uvijek može biti još bolje i tome treba težiti. Obrana će i sutra biti ključna - ukoliko bude funkcionirala kako treba, naslov prvaka Europe i zlatna medalja bit će nam nadohvat ruke."

Eurobasket, završnica

polufinale

Španjolska82:64Grčka
Srbija96:92 *Slovenija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!