Tenis

Prpić: "Navijačka lekcija Čeha"

Matej Milanović • subota, 19.09.2009.
Prpić: "Navijačka lekcija Čeha"
Foto: Kristijan Komarica

Izbornik Davis Cup reprezentacije Goran Prpić i Marin Čilić razočarani su ishodom prvog dana polufinala s Češkom i obojica se slažu da je prevagu donio veći broj čeških navijača koji su pružali fantastičnu podršku svojoj momčadi, a žale što naši navijači nisu toliko organizirani...

Tomaš Berdych tek je kratko prokomentirao svoju pobjedu kojom je Češku doveo na korak od finala Davis Cupa: "Sretan sam, ne bih se mogao drukčije osjećati. Bilo mi je lakše jer smo dobili prvi poen i to je skinulo dio pritiska s mene, ali nisam mislio da će meč ovoliko trajati i biti tako težak. Marin je bio favorit. Ja sam dobro krenuo s 2:0 u setovima, no znao sam da se on u svakom trenutku može vratiti i to se dogodilo. Dvaput me rano breaknuo u ta dva seta. U petom sam pak ja došao do breaka nakon kojeg se on više nije uspio vratiti u susret. Sretan sam kako sam danas odigrao."

Marin Čilić je također dao komentar na meč i izrazio je svoje nezadovoljstvo s prva dva seta i načinom na koji je odigrao zadnji: "Moram čestitati Tomašu na njegovom dobrom meču. Iznenadio me načinom na koji je krenuo. Prva dva seta igrao je nevjerojatno dobro i nije promašio gotovo ništa. Meni nije bilo lako tako igrati. Previše sam mu dao da diktira igru i dosta sam se tražio. Kada je počeo promašivati udarce ja sam se vratio u susret. Međutim u petom setu opet mi je pao nivo igre i dopustio sam mu da kontrolira igru. Imao je uz to i malo sreće kada me breaknuo."

Čilić također smatra da su Česi imali puno veću podršku i da im je to pomoglo da odigraju dobro i žali što naši navijači nisu organizirani koliko i njihovi: "Kada igrate doma obično osvojite više tijesnih poena od protivnika, ali danas i zbog atmosfere to nije bilo tako i to im je pomoglo. Njihovi navijači su klasični navijači i bili su organizirani. Naši su navijali koliko su mogli, ali čim to nije organizirano to nema takav učinak. Znali smo dan-dva prije da će biti dosta Čeha, ali vjerovali smo da će podrška ipak biti na našoj strani. Što je, tu je. Mislim da nismo slabije odigrali teniski radi toga."

Prvi hrvatski reket smatra da je to što nikad nije igrao protiv Tomaša Berdycha i što ga nikad nije previše gledao kako igra, utjecalo na meč, ali smatra da je djelomično krivi malo vremena koje je imao za pripremu nakon US Opena: "U neku ruku je utjecalo na ishod meča to što nisam nikad igrao s Berdychom. Teško mi je bilo ocijeniti s čim će krenuti u napad. Bio mi je prekratak period od US Opena do ovog meča. Morao sam se odmoriti, osvježiti i trenirati. Teško je reći da sam mogao nešto bolje napraviti, ali htio sam se bolje pripremiti. Osjetilo se da se nisam najbolje snašao."

Izbornik Goran Prpić govorio je o svojim osjećajima nakon ovako lošeg dana i o tome kako je proživio sve te sate uz teren: "Pitajte Amerikance kako su se osjećali prije dva mjeseca, tako se mi osjećamo sad. Karlović je trebao dobiti barem dva od tri seta koja je izgubio, a još je imao i meč-lopte. Rezultatski su se svi ti sati provedeni danas na terenu vratili loše, ali ja moram uvijek pokušati biti miran i davati savjete, jer su igrači ti koji se troše kako fizički tako i psihički. Nisam još odlučio tko će igrati sutra. Vidjet ćemo sutra ujutro kada bude jasno kako su se oporavili momci."

Prpić je u konačnici rekao kako je ključan faktor danas bila atmosfera koja je za našu reprezentaciju bila sve samo ne domaća. Izbornik također smatra da bi naši navijači trebali puno toga naučiti od onoga što su danas prikazali Česi: "Mislim da je danas prevaga bila apsolutna premoć Čeha na tribinama. Mislim da su očitali lekciju našim navijačima kako bismo mi htjeli da se navija kad igramo u Hrvatskoj. Ovakva podrška im u ključnim trenucima pomaže da se osjećaju sigurno i samopouzdano. Uspjeli smo biti gosti na domaćem terenu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!