Košarka

Pobjednici pokupili sve

Goran Markuš • četvrtak, 17.09.2009.
Pobjednici pokupili sve
Foto: EPA

Sjajnim predstavama Srbi i Španjolci gotovo su potpuno deklasirali svoje protivnike koji nisu uspjeli uhvatiti niti jedno mjesto u današnjoj Sportnetovoj petorci dana...

Playmaker

Miloš Teodosić (Srbija) - 27 minuta, 12 poena, 4 asistencije: Kao što se i manje više očekivalo Srbi su bez većih problema svladali reprezentaciju Rusije, a velike zasluge idu i Teodosiću koji je ponovno pokazao da zna iskoristiti sav potencijal svoje momčadi.

Šuter

Uroš Tripković (Srbija) - 24 minute, 18 poena: Bez promašaja za dva i sa četiri ubačene trice iz šest pokušaja Tripković je torpedirao Ruse koji danas jednostavno nisu uspjeli pronaći način kako zaustaviti ovog izuzetno raspoloženog srpskog šutera.

Krilo

Rudy Fernandez (Španjolska) - 31 minuta, 16 poena, 5 skokova, 6 ukradenih: Sjajni nastup Španjolaca Francuze je potpuno iznenadio, a uz prvo ime susreta, Pau Gasola u dvorani je daleko najviše pokazao odličan Fernandez na čijim su leđima Španjolci i stigli do vrlo ranog i sigurnog vodstva.

Krilni centar

Novica Veličković (Srbija) - 24 minute, 13 poena, 5 skokova: Iako je iza njega i puno preciznijih susreta Veličković je svoje mjesto u petorci dana izborio velikom borbenošću i nadasve čvrstom igrom kako u protivničkom tako i u vlastitom reketu.

Centar

Pau Gasol (Španjolska) - 28 minuta, 28 poena, 9 skokova, 3 blokade: Pokušali su se Francuzi u nekoliko navrata vratiti u susret protiv Španjolaca, no dominantni Pau Gasol danas je bio nepremostiva zapreka. Sve unutar okvira reketa sjajno je držao pod kontrolom, a kad god bi se Francuzi "usudili" približiti mirno je vraćao prednost svojoj reprezentaciji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!