Košarka

Hornetsi čiste salary cap

Mihaela Bradovski • četvrtak, 13.08.2009.
Hornetsi čiste salary cap

New Orleans Hornetsi obavili su još jedan trade u kojem su Rasuala Butlera poslali u LA Clipperse za izbor druge runde drafta 2016. godine s ciljem čišćenja salary capa...

New Orleans Hornetsi debelo su ušli pod luxury tax i osuđeni su na smanjivanje ukupnih ugovornih obaveza kako ne bi morali iskeširati ligi veliku svotu zbog prekoračenja salary capa. Još jedan potez s tim ciljem je razmjena u kojoj je u LA Clipperse poslan Rasual Butler, a u suprotnom smjeru ide jedan izbor drafta.

Tim potezom Hornetsi su se riješili 3,9 milijuna dolara vrijednog ugovora Butlera za sljedeću sezonu, a kada se tome doda i ušteda na tradeu u kojem je u Bobcatse poslan Tyson Chandler, Hornetsi su već upola smanjili svotu koja ulazi pod luxury tax.

Butler će dobro doći Clippersima, pouzdano krilo prošle sezone je prosječno ubacivalo 11,2 poena uz 3,3 skoka u svih 82 utakmice regularnog dijela sezone. Prije dolaska u Hornetse, nastupao je za Miami Heat, a prošla sezona bila mu je najbolja u dosadašnjem dijelu karijere.

Dobar posao napravili su i Cavsi koji su doveli kao slobodnog igrača Leona Powea koji je prošle sezone nastupao za Celticse i prosječno ubacivao 7,7 poena uz 4,9 skokova po susretu.

Powe je s Cavsima potpisao dvogodišnji ugovor vrijedan 1,77 milijuna dolara s tim da je druga godina ugovora opcija Cavsa koji će odlučiti hoće li ga zadržati ili će ga poslati na tržište slobodnih igrača.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBAVideo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!