Nogomet

Jurčić: "I u subotu se igra nogomet"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • ponedjeljak, 03.08.2009.
Jurčić: "I u subotu se igra nogomet"
Foto: Nikola Movrić

Iako u susret s Red Bullom kreće s rezultatom koji ga vodi u 4. pretkolo, Dinamo će zaigrati napadački i agresivno - najavio je to trener Krunoslav Jurčić na posljednjoj presici prije uzvratne utakmice sa Salzburgom...

Sve dobro do sada učinjeno u ovoj ranoj fazi sezone Dinamo može kapitalizirati - ali i prosuti - u jednoj utakmici. Dvoboj s Red Bullom Dinamu donosi barem nastup u Europskoj ligi, a s obzirom na rezultat iz prve utakmice Modri imaju puno razloga za optimizam. Jurčić ipak pokušava maknuti pritisak s leđa svojih nogometaša:

"Pred nama je jako bitna utakmica, no ja igrače pripremam tako da ne igraju pod pritiskom povijesne utakmice kao što sam ja igrao svaku utakmicu; opet će se u subotu igrati nogomet. Probleme znate, nemamo Mandžukića, Ettoa, Tomečaka i Kovača. Imamo trening danas u 20 sati, poslije toga idemo u Mokrice da se pripremimo za utakmicu."

Protivnik više nije nepoznanica, a Jurčić ne očekuje neke promjene u načinu igre austrijskog prvaka: "Igramo protiv ozbiljne, prave, europske ekipe koja će se postaviti čvrsto i neće previše srljati. Pogledali smo neke bitne stvari iz naših prethodnih utakmica, imamo svoju taktičku pripremu. Dečki su dobro prihvatili te savjete i vjerujem da će to sutra lijepo demonstrirati."

Umjesto Vladavića u sastavu gostiju očekuje se Saša Ilić: " Ilić nije tako živ igrač, ali ima više iskustva, ubacuje se iz drugog plana i može biti itekako opasan. A on ima i svoje iskustvo iz Maksimira, kad je Partizan dobio pet komada.”

Dinamov sastav ostat će nepoznanica do početka utakmice, premda je Jurčić priznao kako skautska služba Red Bulla odlično radi svoj posao i da ih u Salzburgu nije ničime iznenadio, štoviše, da su Austrijanci bili upoznati s dobrim dijelom Dinamovih akcija. Ono što je sigurno jest da će na poziciji desnog beka zaigrati Dejan Lovren jer drugih opcija nema, ali je upitno hoće li u sredini obrane igrati Barbarić ili Carlos. Jurčić je tek otkrio da on sastav zna, a i da su “dečki upoznati sa svim taktičkim detaljima”.

O Glavininim problemima s Tchoyijem Jurčić ne želi previše pričati: ”Bespostrebno su potencirani ti problemi Glavine - tek tri puta su imali prednost na toj poziciji, od toga dva puta nakon prekršaja. Nisam bio zadovoljan ni korekcijom koja se vršila na toj strani, pa smo radili na tome na treningu. Zato se igra zonski nogomet, prebanalno je to svesti na dvoboj dva igrača.”

Dinamo ima rezultat koji otvara mogućnost opreznije igre, ali Jurčić tvrdi da (nadajmo se puni) Maksimir to neće gledati: ”Želimo pobijediti, igramo u Maksimiru, imamo takav profil igrača, želim prenijeti taj agresivni pristup na cijelu momčad. Naravno da tako pripremamo utakmicu, želimo pobijediti, a mi nismo ekipa koja može igrati na čuvanje rezultata.”

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!