Nogomet

Stevens: "Potpisujem jedanaesterce”

Tomislav Pacak, Vedran Attias • ponedjeljak, 03.08.2009.
Stevens: "Potpisujem jedanaesterce”
Foto: Nikola Movrić

Iskusni Huub Stevens gurnuo je Dinamo u ulogu favoritu uoči uzvratnog susreta 3. pretkola Lige prvaka. Strateg Red Bulla priznao je da bi odmah potpisao da odluka padne kroz jedanaesterce...

Nakon što je sa svojom momčadi odradio trening na maksimirskog zdanju ("nije tako loš iznutra, ali izvana...", komentirali su austrijski novinari), Huub Stevens podijelio je (mali dio) svojih razmišljanja s novinarima.

Nizozemski strateg odlučan je u namjeri da ulogu favorita prepusti Dinamu, iako to ne znači da je došao s bijelom zastavom: ”Znamo da smo došli ovdje zabiti gol i da to neće biti lako. No, u nogometu je sve moguće i vidjet ćemo nakon sutrašnjih 90 minuta kako će sve završiti.”

Salzburg će sigurno zaigrati bez Vladavića, Janka, Pitaka i Boussaidija. Stoga Stevens ne smatra da je neigranje Mandžukića preveliki hendikep za Modre: ”Dinamo ima širok kadar igrača, ali Mandžukić je potvrđena kvaliteta i sigurno da će tu Dinamo donekle izgubiti na igri. I mi smo ostali bez nekoliko važnih pojedinaca, pa ćemo ih morati nadoknaditi najbolje kako znamo.”

Stevens je komplimentirao Dinamu, posebno napadačkom dijelu momčadi: ”Dinamo ima puno kvalitete u ofenzivnom dijelu momčadi, tu su najbolji. No, pokušat ćemo zaustaviti njihove napadače i pokazati svoju kvalitetu. Hrvatski nogomet je iznad austrijskog nogometa, ali sigurno i mi možemo odigrati na potrebnoj razini.”

Iako se svakodnevno čuje s Nikom Kovačem, Stevens od bivšeg kapetana hrvatske reprezentacije nije tražio skautske usluge: ”Naša skautska služba je dobro odradila svoj posao i nije bilo potrebno da razgovaramo o Dinamu.”

Trener austrijskog prvaka izrazio je i žaljenje što neće biti ovdje za koncert grupe U2, ali se prisjetio interesante podudarnosti da je U2 nastupao i u Dublinu kada je Red Bull izbacio Bohemians.

Na kraju, Stevens je priznao da bi odmah sada potpisao jedanesterce: ”Mislim da bi to bio sasvim dobar rezultat.”

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!