Ostali sportovi

Ne pucajte na bicikliste

Maja Giljanović • subota, 18.07.2009.
Ne pucajte na bicikliste
Foto: Sandro Donda

Čudnu je zabavu pronašao još uvijek nepoznati počinitelj tijekom 13. etape Tour de Francea. Policija je otvorila istragu nakon što su Oscar Freire i Julian Dean organizatoru prijavili da su upucani iz zračne puške.

Rabobank trostrukog svjetskog prvaka Oscara Freirea je prvi prijavio incident: Oscar je čuo tri pucnja kad je sekundu poslije osjetio bol u bedru", a njihove su riječi ponovili i iz Deanovog Garmin Slipstreama: "Julian je na jednom usponu pogođen metkom iz zračne puške. Ozlijeđen mu je prst. ali lakše i uspio je okončati etapu".

Freire je ciljem u Colmaru prošao 117., a Dean 112. 20 minuta sporije od pobjednika etape Heinricha Hausslera.

Organizator Toura ASO nije ulazio u detalje nego je samo objavio da je istraga u tijeku i da su Španjolac i Novozelanđanin dali izjavu policiji.

33-godišnji Freire (svjetski prvak 1999. 2001., 2004.) jedan je od najboljih sprintera današnjice, maillot vert je osvojio prošle godine, što se bodovnog poretka tiče jedan je od najvećih favorita i ovogodišnjeg Tour de Francea i nakon 13. etapa u poretku za zelenu majicu je šesti (osam bodova iza Thora Hushovda), a 34-godišnji Dean koji je dvostruki (2007., 2008.) prvak svog Novog Zelanda ukupno je na 121. mjestu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!