Nogomet

"Nismo mogli podignuti glave od umora"

Antonija Pavlić • srijeda, 15.07.2009.
"Nismo mogli podignuti glave od umora"
Foto: Ivan Lacković

Iako su prije susreta najavljivali rano rješavanje pitanja putnika u treće pretkolo Lige prvaka, Dinamovci su u Armeniji uspjeli izvući tek neriješen rezultat. Zakazali su prije svega napadači - realizacija je bila na nuli, a svemu je, kako kažu, kumovala nesnosna vrućina...

Dinamovcima se ponovio Hazar; još su jednom svoje navijače razočarali na egzotičnom gostovanju u Armeniji, premda se mora konstatirati kako na početku priprema niti puno jače momčadi od Modrih ne mogu biti na nekoj visokoj razini.

Usprkos rezultatu i činjenici da se uzvrat na Maksimiru igra pred praznim stadionom, modri Brazilac, Sammir, uvjeren je u Dinamov prolaz. "Pjunik nikako nije loša momčad, navikli su na ovakve paklene uvjete, a nama je bilo izrazito teško igrati."

"Ostvarili smo dobar rezultat, nismo primili pogodak i vjerujem da ćemo u uzvratu pobijediti i plasirati se u 3. pretkolo.", rekao je SN-u.

Iste razloge neuvjerljive igre ponudio je i Mario Mandžukić. "Vrijeme je bilo veoma teško, nakon susreta je malo tko mogao i podići glavu od umora.".

Dejan Lovren našao se u momčadi umjesto ozlijeđenog Roberta Kovača uz bok Igoru Bišćanu, no već je na početku drugog dijela nakon jedne kardinalne pogreške, koju Armenci srećom nisu znali iskoristiti, te neugodnog udarca u glavu, morao napustiti teren.

"Tražio sam zamjenu jer sam primio neugodan udarac u glavu i nisam se osjećao dobro.", priznao je.

Da razloga za zabrinutost ipak nema potvrdio je i jedan od najiskusnijih, Tomo Butina, inače poznat po velikoj kritičnosti i samokritičnosti. "Tek je početak sezone, pripreme nisu bile duge i igrom sam zadovoljan. Nismo primili pogodak i to je najvažnije."

Lud od brige nije bio niti izvršni dopredsjedni, Zdravko Mamić. "Vrag nikad ne spava i zbog toga mi je žao što nismo postigli barem jedan pogodak. U tom bi slučaju zadovljstvo bilo potpuno, ali ni ovako nije loše. U Zagrebu moramo biti ozbiljni i tada nećemo imati problema."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!