Nogomet

"Dinamu će biti teško"

Antonija Pavlić • utorak, 14.07.2009.
"Dinamu će biti teško"
Foto: Kristijan Komarica

U teškim uvjetima u Erevanu, Dinamo će danas odigrati prvi ovogodišnji susret Lige prvaka. Premda se Pjunik naoko čini bezazlenim protivnikom, Darijo Srna Modre upozorava na oprez, otkrivši koliko je problema s njima prije dvije godine imao pobjednik Kupa UEFA...

Tko je ikada u Hrvatskoj čuo za Pjunik i njegove igrače, Erevan i njihov stadion? Odgovor bi zasigurno bio - malo tko, premda oni koji su upoznati s najboljim armenskim klubom - pozivaju na oprez.

Godine 2002. Pjunik je stigao do 3. pretkola Lige prvaka, od kojeg se oprostio porazom od Dinama Kijeva - 4:0 na gostovanju, ali i 2:2 na svom terenu. Prije dvije godine kod kuće su pošteno namučili i Šahtar, a isto su učinili i 2004. Poznavajući Modra mučenja protiv Hazara, Linfielda i sličnih, ovo su podaci koji definitivno pozivaju na maksimalan oprez.

"Mogu reći da je Pjunik veoma neugodna momčad. U dva smo navrata s njima imali velikih problema i sigurno je da Dinamo čeka teška utakmica.", komentirao je kapetan Šahtara, Darijo Srna.

"Nogometaši su im izuzetno čvrsti, a teren je bio u poprilično lošem stanju, tako da se treba čuvati. Dinamo je jači, ima bolje igrače ali ne smiju ih podcijeniti jer bi mogli iznenaditi. Igraju brzim pasovima, a posebno su opasni pred svojim navijačima - atmosfera na tribinama je goruća."

Atmosfera baš kao i vrijeme - visoka 43 stupnja Celzija. Dinamovci se mogu samo nadati da će do početka utakmice sunce u Erevanu malo "popustiti".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!