Nogomet

"Sve ovisi o našem pristupu"

Borna Rupnik • subota, 11.07.2009.
"Sve ovisi o našem pristupu"
Foto: Davor Sajko

Dinamovi će nogometaši pod vodstvom trenera Krunoslava Jurčića u ponedjeljak krenuti put Armenije, gdje ih očekuje prvi ovosezonski europski ispit. Jurčić je zadovoljan odrađenim pripremama, ali poziva na maksimalno poštovanje protivnika...

Zagrebački Dinamo uvodni je dio sezone odradio u Sloveniji i Austriji, a što su sve napravili najbolje će se vidjeti u utorak, 14. srpnja, kada je na rasporedu prva utakmica drugog pretkola Lige prvaka između najbolje hrvatske momčadi i armenskog Pjunika.

"Zadovoljan sam atmosferom, stanjem igrača i njihovim zalaganjem na pripremama. Slijedi nam najdraži i najvažniji dio - utakmice", rekao je Krunoslav Jurčić, koji će u Erevanu imati premijerni europski nastup na klupi Dinama.

No, moglo se i malo više: "28 dana priprema je minimum. Optimalna varijanta bi bila da smo imali pet ili šest tjedana i još dvije ili tri europske utakmice. No, s obzirom na to da nam nije otišao nitko osim Hrgovića, mogli smo se usredotočiti na nadogradnju".

"Zadovoljan sam i prinovama, Villom i Papadopoulosom. Obojica zaslužuju biti s nama, premda je Villa još mlad, dok je Papadopoulos iskusniji. Bio je najbolji igrač i strijelac Grčke, govori više jezika i bolje se prilagodio. Villa se još muči s komunikacijom, no svi se uspijevamo snalaziti. A Denis Glavina nam se ionako priključio tek jučer", iznio je Jurčić i svoja razmišljanja o ovoljetnim pojačanjima.

Gostovanje u Armeniji sigurno će propustiti Robert Kovač, jedan od stupova modre obrane: "Njegova je ozljeda pokvarila sveukupni dojam. Dat ćemo sve od sebe da se što prije vrati, iako brzina povratka ovisi isključivo o Kovačevoj toleranciji na bol. Umjesto njega zaigrat će Dejan Lovren, a lijevi će bok pripasti Carlosu".

Što se ostalih ozlijeđenih igrača tiče, situacija se popravlja: "Ibanez bi trebao početi trenirati u ponedjeljak i priključiti nam se u srijedu. Antolić je spreman za sve napore, a Calello ne osjeća bol, ali s njime treba biti jako oprezan".

Usprkos izostancima, Jurčić ne planira pretjerano kombinirati sa sastavom: "Iskristalizirao sam početnu jedanaestoricu, kojoj će u prvom dijelu sezone pomoći tri ili četiri igrača. Među njima je i Ivan Tomečak, koji se radom i zalaganjem izborio za prvi plan, neovisno o tome hoće li igrati od prve minute ili će ulaziti kao zamjena".

Nakon zamalo vrlo poražavajućeg iskustva protiv Hazara, Pjuniku se mora pristupiti s dostatnim oprezom. "Vidjeli ste da je i Birkirkara protiv Slavena jako dobro stajala na terenu", usporedio je Jurčić i dodao: "Pjunik je iznimno discipliniran. Obranu im čine seniorski, a napad mladi reprezentativci Armenije. Borit će se od početka do kraja".

Jurčić se nada da su mnogi njegovi nogometaši upravo s Hazarom naučili lekciju: "I Armenci priznaju da je azerbajdžanski nogomet na višoj razini, ali brojni moji igrači znaju kako su teško prošli Hazar. Vjerujem da će im to biti pouka za dalje".

Ipak, ključna će biti Dinamova igra: "Sve ovisi o nama i našem pristupu. Siguran sam da će njihov stadion biti pun. Oni su dobri u posjedu lopte, ali i nama to ide. To smo vježbali na pripremama i demonstrirali na prijateljskim utakmicama".

"Idemo na pobjedu. Uvijek tako spremam momčad i želimo riješiti pitanje prolaska što prije. Vjerujem da ćemo u 20 sati igrati na ugodnih 20 stupnjeva", zaključio je Krunoslav Jurčić.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!