Košarka

Krzyzewski ostaje američkim izbornikom

Mihaela Bradovski • srijeda, 08.07.2009.
Krzyzewski ostaje američkim izbornikom

Prema pisanju Boston Globea Mike Krzyzewski ostaje na mjestu izbornika američke košarkaške reprezentacije i na SP-u u Turskoj i na Olimpijskim igrama u Londonu...

Boston Globe objavio je kako Mike Krzyzewski ostaje izbornikom američke košarkaške reprezentacije. Coach K je prelomio i odlučio ostati na klupi iako je bio vrlo blizu odbijanju ponude Američkog košarkaškog saveza.

Dugo kolebanje i razmišljanje uzrokovano je razmišljanjem Krzyzewskog može li uskladiti izbornički posao s obiteljskim obavezama i obavezama trenera sveučilišta Duke gdje je od početka trenerske karijere.

Na kraju je ipak donio odluku kako će voditi reprezentaciju i u budućnosti i to na sljedeća dva velika projekta - Svjetskom prvenstvu u Turskoj 2010. godine i Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Krzyzewski je, inače, jedan od najcjenjenijih američkih stručnjaka, s reprezentacijom SAD-a osvojio je naslov olimpijskog pobjednika u Pekingu prošle godine dok je s Dukeom ostvario niz uspjeha i jedan je od najboljih sveučilišnih trenera svih vremena. U slučaju da je odbio poziciju izbornika, zamijenio bi ga Mike d'Antoni iz New York Knicksa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!