Zimski sportovi

Kovalev postao Senator

Krešimir Ferlak • utorak, 07.07.2009.
Kovalev postao Senator
Foto: Davor Sajko

Alex Kovalev novi je igrač Ottawa Senatorsa, a s klubom iz glavnog kanadskog grada dogovorio je dvogodišnju suradnju. Toronto je doveo još jednog braniča, Francoisa Beauchemina, koji bi trebao boje Maple Leafsa braniti sljedeće tri godine...

Nakon pet godina provedenih u Montrealu, Alex Kovalev seli u glavni grad Kanade! Taj odlični ruski veteran potpisao je dvogodišnji ugovor sa Ottawa Senatorsima prema kojem bi trebao zarađivati 5 milijuna dolara po sezoni. Njegov odlazak iz Montreala nije nikakvo iznenađenje jer su Canadiensi potpisali pet novih igrača, a njemu novi ugovor nije bio ponuđen.

Ranije danas je generalni menadžer Montreala, Bob Gainey, potvrdio da neće biti novog ugovora za Kovaleva i Rus je odmah pronašao novi dom. Prije Montreala je 36-godišnji Kovalev igrao za New York Rangerse i Pittsburgh, a sada se u Ottawi nada vratiti svoju karijeru na staze uspjeha. Vidjet ćemo hoće li ovaj potpis imati bilo kakav utjecaj na razvoj situacije oko Danya Heatleya. Za sada se još ne zna hoće li Heatley ostati među Senatorsima ili će ga ipak nekako uspjeti razmijeniti.

Uz Montreal i Ottawu, i treći kanadski klub Istočne konferencije bio je danas aktivan. Toronto je u svoje redove doveo dosadašnjeg braniča Anaheima, Francoisa Beauchemina koji je potpisao trogodišnji ugovor prema kojem će zarađivati 3,8 milijuna dolara po sezoni. To je novi odličan posao za Maple Leafse, nakon što su prije par dana potpisali i Mike Komisareka. Obrana Toronta će zasigurno biti čvršća, a čini se da se ovim potpisom bliži i odlazak Tomasa Kaberlea, o kojem se već duže vrijeme špekulira.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!