Zimski sportovi

Gaborik u Rangersima, četvorka u Montrealu

Krešimir Ferlak • četvrtak, 02.07.2009.
Gaborik u Rangersima, četvorka u Montrealu

Već do kraja prvog dana srpnja najveće zvijezde od slobodnih igrača pronašle su nove klubove ili produžile ugovore sa starim momčadima. Marian Gaborik postao je novi član New York Rangersa, Martin Havlat će od sada braniti boje Minnesote, dok je Montreal doveo čak četvoricu igrača...

Montreal je od svih momčadi bio najaktivniji. Doveli su čak četiri igrača koji će u potpunosti promijeniti sliku Canadiensa. Već smo pisali o dolasku Jaroslava Spačeka, a jučer su do kraja dana u svlačionicu Montreala došli Mike Cammalleri, Brian Gionta i Hal Gill. Kad se tome pridoda i Scott Gomez koji je doveden prije nekoliko dana, jasno je da će u novu sezonu ući sasvim novi Montreal.

S druge strane, četiri slobodna igrača koja su do prošle sezone igrala u Montrealu za sada nisu potpisali nove ugovore. Saku Koivu, Alex Kovalev, Robert Lang i Alex Tanguay su slobodni igrači i vidjet ćemo u sljedećih nekoliko dana što će njima donijeti budućnost. Trenutno se čini da su za sve njih vrata Montreala zatvorena.

Veliki ulov napravili su New York Rangersi. Nakon što je prije mjesec dana Markus Naslund objavio da završava karijeru, bilo je jasno da će se tražiti prava zamjena za njega. Ime mu je Marian Gaborik koji je potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 37,5 milijuna dolara! Odlični slovački napadač bit će veliko pojačanje za momčad s Broadwaya, ali čini se da im treba još pokoje novo ime ako žele u borbu za sam vrh.

Martin Havlat nadao se novom ugovoru sa Chicagom, ali kada je jučer među Blackhawkse sletio Marian Hossa bilo je jasno da Havlat neće dobiti produženje suradnje. Potpisala ga je Minnesota na šest godina, a Čeh će za to vrijeme biti bogatiji za 30 milijuna dolara. Minnesota je, tako, u istom danu ostala bez Gaborika, ali doveli su itekako vrijednu zamjenu.

Toronto je, također, napravio dosta posla. Njihov generalni menadžer, popularni Brian Burke, poslao je Pavela Kubinu u Atlantu u zamjenu za Garneta Exelbya, a nešto kasnije doveo je i Mikea Komisareka, dosadašnjeg braniča Montreala. Veliko je to pojačanje za Maple Leafse jer je Komisarek u zadnje dvije godine bio jedan od najboljih blokera u ligi i odličan u defanzivnom djelu igre.

Najzamršenija je situacija oko Danyja Heatleyja. On je prije dva tjedna tražio trade iz Ottawe, a kada su Senatorsi napokon pronašli momčad za njega u Edmonton Oilersima, Heatley je odbio razmjenu. Trenutno je potpuno nejasno hoće li i kuda biti razmijenjen, ali ostanak u Ottawi nakon ovakvih događaja ne bi išao na ruku nikome.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!